Yandex Metrica

Tanju Özcan'dan Cumhurbaşkanına destek: Büyükelçiler istenmeyen kişi ilan edilmeli

Tanju Özcan'dan Cumhurbaşkanına destek: Büyükelçiler istenmeyen kişi ilan edilmeli

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 10 ülkenin büyükelçisinin Osman Kavala'yla ilgili çağrısına tepki gösterdi. Tanju Özcan, "Ben, Cumhurbaşkanı'nın arkasında durmaya hazırım. Büyükelçiler istenmeyen kişi ilan edilmeli" şeklinde açıklama yaptı.

Politika

08.03.2024, 14:14

Daha önce göçmenlerle ilgili sarf ettiği ırkçı söylemlerinin yanı sıra sosyal medya programında, tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen kadınla ilgili anlattığı anısıyla tepki çeken CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan ilginç bir çıkış geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

'BÖYLE HADLERİ VE HAKLARI YOK'

Türk yargısına müdahale etmenin hiçbir ülkenin haddi olmadığını belirten Tanju Özcan şu ifadeleri kullandı; "Geçtiğimiz günlerde 10 ülkenin büyükelçisi Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde Türkiye Cumhuriyeti'ne çağrıda bulundular. Türkiye Cumhuriyeti müstemleke değil. O ülkelerin sömürgesi falan asla değil. Dolayısıyla hiçbir ülkenin büyükelçileri Türkiye Cumhuriyeti'ne şu insanı serbest bırak diyemez. Böyle bir hadleri ve hakları yok" 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

'CUMHURBAŞKANI'NIN ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUM'

"Türkiye'nin eksikleri var ama biz yargının bağımsız olduğu bir Türkiye olduğunu iddia ediyoruz" diyen Tanju Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti; "Yargının eksikleri var. Biz bunu kendi aramızda tartışırız. Ama hiçbir ülkenin haddi değil Türkiye'nin içişlerine karışmak.Türkiye'nin yargısına müdahale etmek. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanı bir talimat verdiğini söyledi. 10 ülkenin büyükelçisinin istenmeyen kişi olması ilan edilmesi yönünde talimat verdi. Bu büyükelçiler derhal istenmeyen kişi ilan edilip, 48 saat içinde ülkeyi terk etmesi sağlanmalıdır. Yoksa bunun sonu gelmez. Ben Cumhurbaşkanının çağrısını destekliyorum" 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

'CUMHURBAŞKANI'NIN ARKASINDA DURMAYA HAZIRIM'

Görüşlerinin partisiyle alakası olmadığının altını çizen Tanju Özcan, "Bu görüşler benim özgün görüşlerim. Parti farklı bir görüş ileri sürer o ayrı. Ben partiyi temsilen konuşmuyorum. Bir talimat veriyorsa cumhurbaşkanı gereği yapılmalıdır. Ben de Bolu Belediye Başkanı olarak bundan dolayı sayın Cumhurbaşkanı'nın arkasında durmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU NE DİYECEK?

Tanju Özcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermesi ve Osman Kavala için bildiri yayınlayan büyükelçiler için sarf ettiği sözler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Hatırlanacağı gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda büyükelçilerin ülkeden gönderilmemesini istemiş hatta Osman Kavala'nın neden cezaevinde tutuklu kaldığını sormuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiliklerin Osman Kavala bildirisiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading