Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tanju Özcan'dan bayat savunma: Annem tesettürlü babam hacı

Tanju Özcan'dan bayat savunma: Annem tesettürlü babam hacı

Irkçı açıklamalarının yanı sıra başörtülü kadın için sarf ettiği çirkin sözlerin ardından disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ''Annem tesettürlü babam hacı'' diyerek bayat bir savunma mekanizması oluşturdu.

Politika

26.03.2024, 15:09

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı programda “Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi, ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok, bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var” demişti.

Irkçı açıklamalarının yanı sıra başörtülü kadın için sarf ettiği çirkin sözlerin ardından disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milliyet gazetesine konuştu. Sözlerinin cımbızla çekildiğini belirten Tanju Özcan, şu ifadelefi kullandı; ''Bana magazin ağırlıklı bir program olduğu söylenmişti. Ben de orada siyasette yaşadığım komik, eğlenceli, absürt olayları anlatan bir kitap yazacağım demiştim. ‘Aklınıza ilk geleni söyler misiniz’ deyince de benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir anıyı anlattım. Cımbızla çekildi, o 45 dakikalık bir programdı. Ama bu o anıyı anlatmamın haklı olduğunu göstermez. Burada gerçekten samimi olarak incinen hanımefendilerden amasız ve fakatsız özür dilemek düşer bize dedim.

Hatay anketinde dikkat çeken detay! CHP'li Lütfü Savaş fark yedi Haberi Görüntüle

''SİYASETEN BİR GAF DİYELİM''

Anlatırken kimseyi tahkir etmek amacıyla kullanmadım. Siyaseten bir gaf diyelim. Benim yapmamam gereken bir şeydi. Özrümü de diledim. Hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapmayan, üstelik hanımefendilere hep pozitif ayrımcılık yapmış bir insanım. İnsanların giyim kuşamına da karışmıyorum. Benim belediyemde tesettürlü müdür de görev yapıyor. Farklı siyasal görüşten müdür de görev yapıyor. İki hafta önce ‘nasıl bir CHP’li belediye başkanı cami yapar’... Bu caminin özelliği şu, belediye bütçesinden ihale ile yapılmış cami. Camimizin temelini attık. Orada hatta annem babam da vardı. İkisi de hacı. Annem de zaten tesettürlü.

YRP'de istifa depremi: CHP’ye kazandırmak için çalışmayı kabul etmiyorum Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Kendisiyle görüşmedim. Şu anda hakkımda verilmiş bir uyarma cezası yok. Mahkeme gibi düşünün. Ben gideceğim, meramımı anlatacağım. Ondan sonra onlar adil bir şekilde bir karar verecekler. Verilecek karara da saygım var. İmkan verirlerse sözlü olarak gidip anlatmak istiyorum.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

BAŞKA PARTİYE GEÇECEK Mİ?

Birilerinin beklentisi ihraç edilmem yönündeydi. Hatta bazıları ‘kendini partiden attırmaya çalışıyor’ diyorlardı. Benim böyle bir derdim hiç yoktu. Eğer parti MYK’sı ihraç yönünde bir karar verseydi, YDK da bu talebe uygun şekilde karar verseydi, ben bağımsız bir şekilde görevime devam edecektim. Benim başka bir partiye geçme gibi hiçbir zaman bir düşüncem olmadı. Ama her şeyden önemlisi benim gibi tecrübeli, milletvekilliği yapmış, il başkanlığı yapmış bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir anıydı ama bir kötü niyet yoktu burada. Gerçekten incinen hanımefendiler olduysa onlardan özür diledim. Tekrar diliyorum. Yandaş basın daha dün ‘cami yaptırıyor milletin parasıyla’ diye beni eleştirirken bugün de mütedeyyin kesimle karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Ben zaten mütedeyyin bir ailenin CHP’li bir oğluyum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading