Yandex Metrica

Taliban: Türkiye, Afganistan’ı yenilemede iyi bir role sahip olabilir

Taliban: Türkiye, Afganistan’ı yenilemede iyi bir role sahip olabilir

Ankara'da gerçekleşen Türkiye-Afganistan görüşmelerinin ardından ilk kez açıklama yapan Taliban, Türkiye'nin, Afganistan’ı yenileme, restore etme çalışmalarında iyi bir role sahip olabileceğini söyledi.

Politika

23.01.2024, 18:08

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine geçtiğimiz Perşembe günü Ankara'ya gelen Taliban heyeti ile iki ülke arasındaki konuları masaya yatıran bir görüşme gerçekleşmişti.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN'IN YENİLENMESİNDE TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Görüşmeden sonra Afganistan tarafından gelen ilk açıklamada, Türkiye'nin Afganistan'ın yenilenmesi konusunda öenmli bir role sahip olabileceğine vurgu yapıldı. Afganistan adına Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, iki ülkenin  tarihsel bağları olduğunun altını çizerek Türkiye'nin sahip olduğu imkanlarla Afganistan’da yatırım ve bazı projeleri hayata geçirme gibi farklı alanlarda ve Afganistan’ı yenileme, restore etme çalışmalarında iyi bir role sahip olabileceğine dikkat çekti.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

'SALDIRILAR GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALMANIN ZOR OLDUĞU YERLERDE YAPILDI'

Dünya ülkelerinin Afganistan ile ilişkileri günden güne daha da iyileştirdiklerini dile getiren Muttaki, bu yardımların ekonomik alanda olumlu etkisi olduğundan bahsetti. Muttaki, Afganistan’dan başka ülkelere gidenlerin, güvenlikya da siyasi sorunlar sebebiyle değil, ekonomik sorunlar nedeniyle gittiklerini belirtti. Afganistan'da güvenlik sorunu olmadığını ifade eden Muttaki, siyasi nedenlerle kimseye zorluk çıkarılmadığını ve zarar verilmediğini kaydetti.

Kunduz veya Kandahar’daki gibi olayların ise güvenlik önlemlerinin alınmasının zor olduğu camilerde meydana geldiğini söyleyen Muttaki, bundan sonra camilerin de güvenliğinin sağlanması için özel çaba sarf edileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading