Yandex Metrica

'Suriyeliye ekmek yok' diyen ırkçı Tanju Özcan için hesap vakti

'Suriyeliye ekmek yok' diyen ırkçı Tanju Özcan için hesap vakti

Daha önce kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadına yönelik sözleri nedeniyle MYK tarafından disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 25 Ekim'de hesap verecek.

Politika

23.01.2024, 17:58

Türkiye'de yaşayan mültecilerle ilgili ırkçı sözler sarf ettikten sonra kendisinden yardım isteyen başörtülü kadına yakışıksız ifadeler kullanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından disipline sevk edilmişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumu hakkında konuşan CHP sözcüsü Faik Öztrak, "Kendisi hatasını anlayarak özür diledi. Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na uyarılması nedeniyle gönderilmesine karar verildi" demişti.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

HESAP GÜNÜ 25 EKİM

Pazartesi günü toplanan YDK toplantı tarihi olarak 25 Ekim'i belirledi. Buna göre Tanju Özcan, 25 Ekim tarihinde savunmasını verecek.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Savunma yapıp YDK kararına saygı duyacağını belirten Tanju Özcan olası bir ihraç kararı için ise, "Partiden ihraç edilmem yönünde beklentisi olanlar vardı. İhraç edilseydim herhangi bir partiye gitmem gibi bir düşüncem yoktu bağımsız olarak kalırdım. İhraç edilseydim sadece CHP ile resmi bağım kopardı, Atatürkçülük ve Türk milliyetçisi çizgimden asla taviz vermezdim." şeklinde konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading