Yandex Metrica

Süleyman Soylu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Süleyman Soylu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimdir, nerelidir, siyasi kariyerinde hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Süleyman Soylu hakkında merak edilenler...

Politika

23.01.2024, 17:46

2016 yılında İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu, özellikle Türkiye’nin son yıllarda PKK/FETÖ,PYD ve diğer terör örgütlerine yönelik verdiği mücadeledeki kararlılığıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

Süleyman_Soylu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Süleyman Soylu, ilk ve ortaöğrenimini doğduğu şehir olan İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde tamamlamıştır. Plevne Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamıştır. 

1989 yılında okul arkadaşlarıyla beraber kurdukları bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, çalışma hayatına 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) aracı kurumlarında başlamıştır. 1994 yılında ise sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

SÜLEYMAN SOYLU'NUN SİYASİ HAYATI

Siyasi kariyerine 1987 yılında Doğru Yol Partisi’nin Gençlik Kolları’nda başlayan Süleyman Soylu, 1987-1990 tarihleri arasında DYP İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlenmiştir. 1995’de DYP Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Aynı yıl ilçe başkanlığı görevine getirilen Soylu, 25 yaşında “Türkiye’nin en genç ilçe başkanı” unvanının da sahibi olmuştur. 1999 yılında seçildiği İl Başkanlığı görevine ise 2002 yılı genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı oluncaya dek devam etmiştir. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ VE GENEL BAŞKANLIĞI

Doğru Yol Partisi’nde önemli görevlerde yer alan Süleyman Soylu, dönemin parti genel başkanı Tansu Çiller’in dikkatini çekmiştir. DYP’nin 2007 yerel seçimleri öncesi Anavatan Partisi ile birleşme düşüncesiyle Demokrat Parti adını alarak girdiği seçimlerde baraj altında kalmasıyla, Mehmet Ağar’ın istifası sonrası gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulun üçüncü turunda Süleyman Soylu, genel başkanlığa seçilmiştir. 2008 senesinde gerçekleştirilen Demokrat Parti 9. Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkan seçilen Soylu, 16 Mayıs 2009'da bu kez kendi talebi ile gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Büyük Kongre'de adaylıktan çekildiğini açıklamıştır.

Siyasi çalışmalarına bir süre ara verdikten sonra 2010 Referandumunda “Evet” tercihini anlatmak üzere Türkiye’nin pek çok bölgesini dolaşarak “Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği seminerler düzenlemiştir. Bu faaliyetleri neticesinde de Hüsamettin Cindoruk’un genel başkanı olduğu Demokrat Parti’den ihraç edilmiştir.

İçişleri_bakanı_soylu

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DÖNEMİ 

Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen bir törenle, resmi olarak AK Parti'ye katılmıştır. AK Parti 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyeliğine seçilen Soylu, daha sonra AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilerek, 2014 yılında ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçilmiştir. 

2015 yılı genel Seçimlerinde 25. ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili seçilen Soylu, 64. ve 65. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmıştır. 24 Haziran 2018’de yapılan Genel Seçimlerde bu kez 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren ise 65. ve 66. Hükümetlerde İçişleri Bakanlığı yapmıştır. 

Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Soylu, 67. Hükümet’te halen İçişleri Bakanı olarak görevine devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading