Yandex Metrica
SON DAKİKA
Süleyman Soylu'dan 6 muhalefet partisinin mutabakat metnine vatana ihanet vurgusu

Süleyman Soylu'dan 6 muhalefet partisinin mutabakat metnine vatana ihanet vurgusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altı muhalefet partisinin ortak metnini değerlendirdi. Partilerin mutabakat metninin yabancı bir elçiye redakte ettirilmesine dair Soylu, 'İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek. Aslı vatana ihanettir.' ifadesini kullandı.

Politika

23.01.2024, 19:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği'nde Sivil Toplumla İlişkiler İl müdürlerine yönelik eğitim toplantısına katıldı. Burada, basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Soylu, 6 partinin mutabakat metnine ilişkin sert ifadeler kullandı.

6 muhalefet partisinin 28 Şubat'ta paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e ilişkin ortak metninin yabancı büyükelçi tarafından redakte edildiği iddiasının hatırlatılması üzerine Soylu, siyasette devlet işinin ciddiyet gerektirdiğini belirtti.

CHP’nin anketçisi canlı yayında oran verdi: İmamoğlu geriledi Murat Kurum... Haberi Görüntüle

'BİR ŞİFRE DAHA VERDİM'

Soylu, "Kaç günden beri söylüyorum, devam ediyorum. İşin muhatabı bellidir. İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek. Aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz. Bir şifre daha verdim." diye konuştu.

Altı muhalefet partisi içerisindeki tüm partilerin bu durumu bilip bilmediğinin sorulması üzerine ise Soylu, "Diğer partiler sorsun, ben soruyorum. Onlar niye sormuyor? Onların en azından benim kadar, en azından sizin kadar bir merakı yok mu? Ama biliyorlardır gibime geliyor." ifadesini kullandı.

Soylu, "Yasal süreç başlatılacak bir durum mu, bir soruşturma, suç duyurusu söz konusu olabilecek mi?” sorusuna da, "Her şeyin cevabını bana soruyorsunuz. Bir şey daha söyledim, kendi yanındaki bir büyükelçiyi AB'den bir büyükelçiye… Kalkan yemeye gitmediler yalnız." yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading