banner2

Soylu'dan İmamoğlu'nun Kurban Bayramı kampanyası iddiasına yanıt

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban bayramı yardım toplama kampanyasına izin verdiği duyuruldu. Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ironik bir cevap verdi.

Politika 02.07.2021, 12:10 02.07.2021, 14:41
Abone ol
Soylu'dan İmamoğlu'nun Kurban Bayramı kampanyası iddiasına yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yayınladığı videoda ''132 bin ailenin bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı" deiyerek İBB’nin Kurban Bayramı’nda bağış toplamasına izin vermeyen İçişleri Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından İBB'ye ait İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı toplamasına izin verildi.

İZİN VERİLDİ

Konuyla ilgili bakanlığa bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliği'nce tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir" denildi.

İstanbul Valiliği'nin 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile yardım kampanyası talebinin uygun bulunmadığını İstanbul Vakfı'na bildirdiği belirtilmişti.

SOYLU KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde katıldığı "Yarın Çok Genç Olacak Projesi" programının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin sorulması üzerine, "Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım" diyerek tepki gösterdi.

İMAMOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanyaya izin çıkmasının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; ''Yapılan yeni değerlendirmeyle İstanbul Vakfı’mıza kurban bağışı izni verilmiştir. Çağrımıza yanıt veren, çözüm üreten devletimizin ilgili tüm yetkililerine teşekkür ederim. Arzu eden hayırseverler kurban bağışlarını artık bu adresten yapabilirler.''

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Vakfın bağlı olduğu İBB'den talebin reddedilmesine tepki gelmişti. 27 Nisan'da valiliğe başvuru yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, "Tam 2 ayı aşkın süredir bekletildik ve sonunda bu hayırlı yola çıkmamız için vakfımıza izin verilmedi. ‘Hayır sen kurban bağışı toplayamazsın' denildi. Hiçbir gerekçe yok" demişti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!