Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Ömer Çelik: Orantısız güç kabul edilemez

Son dakika! Ömer Çelik: Orantısız güç kabul edilemez

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Furkan Vakfı yürüyüşüne müdahaleye yönelik değerlendirme yapan Çelik, 'Orantısız güç kabul edilemez' dedi.

Politika

23.01.2024, 19:01

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Furkan Vakfı yürüyüşüne müdahaleye yönelik değerlendirme yapan Çelik, 'Orantısız güç kabul edilemez' dedi.

Sözcü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kılıçdaroğlu'nun anneleri yanına davet etmesi için giden iki aile ile görüşmesi Diyarbakır anneleri ile görüşme diye sunulmuştur. Halbuki annelerle görüşmek Diyarbakır'ın annelerinin ayağına gitmektir.

Buradaki soru şudur; niçin annelerin ayağına gidilemiyor, vicdan nöbetine destek verilmiyor. TSK'nın operasyonu halkı ezmektir dendiğinde o genel başkan 'meşru operasyonlardır' diye niçin cevap vermiyor. Ne kadar demokrasiden, özgürlüklerden bahsederseniz bahsedin, teröre karşı bir tavrınız yoksa bu demokratik mekanizmaların ve demokratik süreçlerin istismarı anlamına gelir.

İslamofobi, İslam düşmanlığı ile 15 Mart mücadele günü olarak tarihe geçti. Yeni Zelanda'da bir katliam gerçekleşmişti. Burada bir Türk vatandaşı olan 51 kişiyi saygı ve rahmetle anıyoruz. BM Genel Kurulu 15 Mart Günü'nü 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' kabul etti.

ATAKUM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Atakum Belediye... Haberi Görüntüle

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞI

Geçtiğimiz birkaç gün son derece önemliydi. Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanımız tarafından açılmış oldu. Bu AK Parti'nin eser siyasetinde önemli sembol ve taçtır. Türkiye'nin ne kadar büyük projelere imza atabileceği bir kere daha görmüş olduk.

Bütün bunlar bileşik kaplar teorisi gibi birçok şeyin yan yana gelmesiyle oluyor. Tabii ki milletimizin iktidarımıza verdiği destek bu eserlere imza atılmasına neden oluyor. Her zaman olduğu gibi bunları şu ya da bu şekilde eleştirenler oluyor. Normal olarak hiçbir şeye imza atmayanlar, krize imza atanların bunları gölgelemeye çalışmasını bir kere daha tespit ettik.

20 Mart sabahı Suudi Arabistan'a bir saldırı oldu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kardeş Suudi Arabistan'ın yanında olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz. Yakın zamanda Yemen'deki Türk şehitliğine dönük olarak insanlık dışı eylem gerçekleşmişti. Yemen halkının asla kabul etmeyeceği bir eylem. Bütün süreci yakından takip edeceğiz.

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e darbe tepkisi: Tam bir akıl tutulması Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN DİPLOMASİ HAMLELERİ 

Önümüzdeki günlerde Hollanda Başbakanı Türkiye'ye gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO toplantısında bir Brüksel ziyareti gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Hem Zelenski hem Putin'le görüşmeye devam ediyor. Türkiye'nin politikasını herkes güvenilir politika olarak ifade ediliyor. Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi kararlılığı ve iradesi herkes tarafından takdir edilir noktada. En büyük amacımız kalıcı ateşkes olması ve barışın imzalanması.

Bir plan konuşuluyor. Kritik siyasi konularda iki liderin bir araya gelmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek Ankara gerek İstanbul'da memnuniyetle bir araya gelebileceğini, güvenli bir arabulucu olunacağını ifade etti. Vatandaşlarımız son derece başarılı şekilde tahliye edildi. İlk savaş gerçekleştiğinde hava, kara, deniz ikmal yollarında gerçekleşemiyordu. Maalesef bir muhalefet partisi bunu da istismar etmişti. Sonra net bir şekilde görüldü ki, hava, deniz, kara hangisi müsaitse Türkiye tüm kapasitesiyle tahliyeyi gerçekleştirecek durumuna sahiptir.

Emine Erdoğan hanımefendinin Ukrayna Cumhurbaşkanının eşine gönderdiği mesaj, oradaki çocuklara, kadınlara, şiddete maruz kalanlara mesaj da Ukrayna'da yankı buldu. Türkiye'nin insani yardımları herkes tarafından takdir görüyor.

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN NATO ZİRVESİ KATILIMI

Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO zirvesinde yapacağı görüşmeler süreci belirleme açısından kritik olacaktır. Türkiye BM Uluslararası Ticaret Komisyonu'na yeniden seçildi. Bu son derece önemlidir. Ticaret yollarının tehdit altında olması yeni savaş ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Türkiye bu uluslararası komisyonda ticari işbirliğini, kurallı ticaretin, dostane ilişkilerin teşviki bakımından önemli rol oynayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün milletvekilliği ve eski il başkanlığı yapmış arkadaşlarımızla bir araya gelecek. Türkiye tarafından açılan diplomatik hattın herkes için bir umut olduğunu gösteriyor. Bunu da bazı ortaklarımız ilk başta Türkiye ile verimli ve yeterli işbirliği gerçekleştiremedikleri için tarihi fırsatları kaçırdılar. Şimdi Türkiye'nin durduğu yer, Cumhurbaşkanımızın diplomatik duruşu herkes tarafından takdir ediliyor. Bunun daha çok desteklenmesi lazım.

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e darbe tepkisi: Tam bir akıl tutulması Haberi Görüntüle

'ORANTISIZ GÜÇ MEŞRUİYET SINIRINA ÇIKMIŞ ŞİDDET DEMEKTİR'

Burada her zaman olduğu gibi prensibimiz açıktır, biz her zaman mücadelesini takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimizin çeşitli olaylara müdahalede orantısız güç kullanmasını asla kabul edilemez, bunlar meşru sayılamaz. Adana'daki tablo ortaya çıktığı andan itibaren İçişleri Bakanımız ve Adana Valimiz soruşturmanın açıldığını söylemiştir. Orantısız güç meşruiyet sınırına çıkmış şiddet demektir.

Burada açıklamalara bakıyorum, muhalefet partilerinin açıklamalarına, bazı grupların açıklamalarına. Bu orantısız güç sanki hükümet politikası imiş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. 28 Şubat yeniden canlanıyormuş, eski günler yeniden geliyormuş gibisinden. Bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. Türkiye'de 28 Şubat şartlarını ortadan kaldırmada en güçlü mücadeleyi biz verdik. Böyle bir sistematik şekilde yalan söyleme, iftira kampanyasına söyleyecek çok sözümüz var.

CHP Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'den 'trafik' sorusuna akılalmaz yanıt Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM OLACAK MI?

Bu konular MYK'mızın devamlı gündemindedir. Şu şekilde düzenleme yapılacak deme noktasında değilim. Şundan herkes emin olsun. Hem çalışanlar hem de emeklilerimizin refahı için devamlı çalışma yapılmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading