Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! İYİ Parti'de Lütfü Türkkan'ın yerine gelen isim belli oldu

Son dakika! İYİ Parti'de Lütfü Türkkan'ın yerine gelen isim belli oldu

Son dakika haberleri... İYİ Parti'de Lütfü Türkkan'ın istifasıyla boşalan Grup Başkanvekilliğine Samsun Milletvekili Erhan Usta seçildi.

Politika

23.01.2024, 18:16

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında şehit yakını Tahir Gümren'e ağza alınmayacak şekilde küfür eden Lütfü Türkkan, cumartesi günü grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Türkiye'de infiale yol açan Lütfü Türkkan'ın sadece istifası değil partiden de ihraç edilmesi istendi.

PERVARİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Pervari Belediye... Haberi Görüntüle

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN YERİNE ERHAN USTA

İYİ Parti Meclis Grubu, bugün saat 14.00'te yeni grup başkanvekilini seçmek için bir araya geldi. Yapılan oylama sonucunda Erhan Usta, İYİ Parti'nin yeni grup başkanvekili oldu.

SALIPAZARI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Salıpazarı Belediye... Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

Meral Akşener'in toplantıda ''Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Vatandaşla diyaloglarınızda soğukkanlılığınızı koruyun, öfkenize mağlup olmayın. Gündemi değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz'' dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkardılar Haberi Görüntüle

ERHAN USTA KİMDİR?

1966 yılı Samsun Havza doğumlu olan Erhan Usta, ekonomist ve planlama uzmanıdır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitiren Usta, ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi almıştır. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.

Erhan Usta, kariyerine Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak başlamış, Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Finansmanı konulu teziyle Uzman olmuştur. Devlet Planlama Teşkilatında, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmış, 2001-2015 yılları arasında, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve yıllık programlar ile makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürütmüştür.

Kamu gelir ve harcamaları, kamu finansmanı, KİT ve sosyal güvenlik finansmanı; para politikası ve enflasyon; büyüme, ödemeler dengesi, sanayileşme; bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasaları; mahalli idareler; stratejik planlama ve iç denetim Usta'nın bugüne kadar gerek uzman gerekse yönetici olarak çalıştığı alanlardır. Yaklaşık 26 yıllık bürokrasi hayatında bakanlıklarla ve hükümetlerle en üst düzeyde kesintisiz çalışmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisinden 25. 26. ve 27. dönemde Samsun Milletvekili seçilmiştir. İki yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapmıştır. Ocak 2019-Eylül 2020 tarihleri arasında bağımsız olarak görev yaptıktan sonra, 09.09.2020 tarihinde İYİ Parti Grubuna katılmıştır.

Usta, 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı (Genel Başkan Yardımcısı) ve Samsun Milletvekili olarak görevine devam etmektedir.

Erhan Usta, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bağımsız olarak aday olmuş %21,08 oy oranıyla seçimi tamamlamıştır. Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading