Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togo'da önemli açıklamalar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togo'da önemli açıklamalar

Afrika ziyaretleri kapsamında bugün Togo'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında, iki ülke arasında dayanışmanın devam edeceğine dikkat çekti.

Politika

23.01.2024, 22:00

Afrika ziyaretleri kapsamında bugün Togo'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşme gerçekleştirdikleri Togo Cumhurbaşkanı ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, iki ülke arasında dayanışmanın devam edeceğine dikkat çekti.

Angola temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretlerinin ikinci durağı olan Togo'daki basın toplantısında, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin aşı bağışı yapacağını belirtti. Erdoğan, "Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Anketler ne söylüyor kim önde? Murat Kurum'dan canlı yayında dikkat... Haberi Görüntüle

'TOGO'NUN FETÖ İLE MÜCADELEMİZE VERDİĞİ DESTEK TAKDİRE ŞAYANDIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin FETÖ terör örgütüyle mücadelesinde Togo'nun verdiği desteğin takdire şayan olduğunu söyledi. Erdoğan,  "Togo'nun FETÖ ile mücadelemize verdiği destek takdire şayandır. Sayın cumhurbaşkanı bizzat verdiği talimatlarla Togo'daki FETÖ okullarının kapatılmasında ülkemize destek olmuştur. FETÖ ile mücadeledeki kararlı duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan açıklama: Seçim... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ EKONOMİK İLİŞKİLER

Maarif Vakfı'nınverdiği eğitimle Togolu gençlerin yetişmesinde büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Erdoğan, "Bugün Maarif Vakfımızın bir spor okulu açması konusunda mutabık kaldık." dedi.

Türkiye ve Togo arasındaki ekonomik ilişkilerin de geliştiğini vurgulayan Erdoğan, sağlık ve eğitim alanında birçok proje gerçekleştirildiğini ve aynı şekilde Türkiye burslarından 89 öğrencinin yararlandığını kaydetti. Erdoğan, bu sayının artması için çalışacaklarını dile getirdi.  Erdoğan, aynı şekilde koronavirüs konusunda da dayanışmanın devam ettirileceğini ve Türkiye'nin aşı bağışında bulunacağını söyledi ve "Azerbaycan ve gözlemci üye Macaristan'ın da katkılarıyla aşıları sizlere ulaştıracağız." ifadelerini kullandıktan sonra TOGO halkına teşekkür etti.

ERUH SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Eruh Belediye... Haberi Görüntüle

'TEKRAR TEKRAR GELECEĞİM'

Afrika ziyaretlerinin devam edeceğine işaret eden Erdoğan, "Afrika ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki, gördüğünüz gibi dün Angola bugün Togo yarın da Nijerya'ya geçeceğiz. Çok kısa bir süre sonra Afrika'ya tekrar geleceğim, tekrar geleceğim, tekrar geleceğim." dedi.

Togo'nun çok stratejik bir noktada bulunan bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, özellikle savunma sanayiinde iki ülkenin birlikte atabileceği adımlar olduğunu dile getirdi. Özellikle terörün bu bölgeye sızmaması için de askeri güvenlik iş birliği adımlarını da atabileceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu ikili görüşmelerde de değerli dostuma söyledim. Biz bu anlamda Togo'nun yanında olmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerine devam etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading