Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nda önemli açıklamalar yaptı.

Politika

23.01.2024, 18:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışına katıldı. 

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatiplerin bugün 70 yaşında bir çınar olduğunu ve aynı zamanda her adımı sabırla yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolü olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı.

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

'1950 MİLLET ÖLÜSÜNÜ YIKAYACAK, CENAZESİNİ KILDIRACAK KİMSEYİ BULAMIYORDU'

"Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur." diyen Erdoğan, CHP zihniyetinin milletle, milletin değerleriyle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürüttüğünü ve bu okulları hep bir tehdit olarak gördüğüne dikkat çekti.

Eski Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları hatırlatan Erdoğan, 1950'de milletin ölüsünü yıkayacak, namazını kıldıracak kimseyi bulamadığını ve merhum Adnan Menderes'in ilk icraat olarak ezanı Muhammedi'nin aslı gibi okunmasını sağlaması olduğunu dile getirdi. Erdoğan, darbe ve dikta dönemlerinde imam hatiplerin de hedefe özellikle o tahtaya konularak baskıya uğrdığını ve CHP zihniyetinin milletle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürüttüğünü dile getirdi. Kendisi de CHP mebusu olan Hamdullah Suphi Tanrıöver'in kendisine dile getirdiği 1947'deki bir hadiseyi anlatan Erdoğan, "6 meclis hademesi yanıma geldi, gözleri yaşlı olarak 6 köyümüzde bir tek imam kaldı. Ölülere nöbet bekletiyoruz. Eğer bize imam ve hatip vermezseniz ölülerimizi köpek leşi gibi toprağa gömeceğiz dediler." ifadelerini kullandı.

28 Şubat'ın beraberindeki adaletsizlikleri ve eğitim üzerinden gençlere yapılan zulmü anımsatan Erdoğa, kendi evlatları dahil İmam Hatip mezunlarının üniversite hayallerini kendi ülkelerinde 13 yıl ertelediğini kaydetti. 

Eğitim üzerinden gençlerin hayallerine yapılan darbeyi nasıl kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, "Katsayı uygulamasını kaldırıp 4+4+4 uygulamasını başlatarak İmam Hatiplerin fetret devrini biz bitirdik." dedi.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

'ZALİMLER KARŞISINDA ASLA BOYUN EĞMEDİK'

Türkiye'ye hedef alan girişimlere yönelik de açıklamalar yapan Erodğan, taşeron haline getirilen eli kanlı yapıları üzerlerine salarak Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenleri ve Gezi bahanesi ile sokakları kana bulamaya çalışanları hatırlattı. Bunların meşru hükümeti devirmeye çalıştıklarını anımsatan Erdoğan, Çukur ve Hendek terörü ile vatan topraklarına göz dikildiğini, Allah'ın yardımı ve milletin desteği ile bunların hepsinin üstesinden geldiklerini vurguladı. Erdoğan, milletin sandıkta verdiği emaneti ne terör örgütlerine ne de kifayetsiz muhterislere asla bırakmadıklarına ve zalimler karşısında asla boyun eğmediklerine dikkat çekti ve "İmam hatiplerin ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin sayısının toplama oranı, yüzde 14'e yükseldi." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading