Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Seçim barajı yüzde 7'ye düşüyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Seçim barajı yüzde 7'ye düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılacak değişiklikler kapsamında seçim barajının yüzde 7'ye düşeceğini açıkladı.

Politika

23.01.2024, 17:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Söyleşide CHP ve İYİ Parti'nin görüşme kapısını kapattığına değinen Erdoğan, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'ndaki değişiklikler kapsamında seçim barajının yüzde 7'ye ineceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

SALIPAZARI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Salıpazarı Belediye... Haberi Görüntüle

'MUHALEFET PARTİLERİNDEN HERHANGİ BİR BEKLENTİMİZ YOK'

Muhalefet partilerinden herhangi bir beklentimiz yok. Çünkü biz zaten herhangi bir adımı atmadan muhalefet partileri kapısını kapattı. CHP’si de İP’i de hepsi kapılarını kapattı. O zaman biz hangisine bu yaptığımız çalışmayı, taslağımızı takdim edeceğiz? Biz şimdi taslağımıza son halini verdikten sonra ben Cumhur İttifakı’nda Devlet Bey’e takdim edeceğim. Devlet Bey de ekibiyle gözden geçirecek, ondan sonra çalışmaya devam edeceğiz. 

Özgür Özel'den Sarıyer’den bağımsız aday olan Şükrü Genç'e ‘adaylıktan çekil’... Haberi Görüntüle

'YÜZDE 7 NETLEŞMİŞ VAZİYETTE'

Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabi konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading