Yandex Metrica

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu New York'ta: Türkiye’nin güvenlik endişeleri sözle değil uygulamada giderilmeli

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu New York'ta: Türkiye’nin güvenlik endişeleri sözle değil uygulamada giderilmeli

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Stratejik Mekanizma kapsamında "çok pozitif" bir görüşme yaptıklarını belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin güvenlik endişeleri sözle değil uygulamada giderilmesi gerektiğini söyledi.

Politika

23.01.2024, 19:17

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerine desteğinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Çok sayıda ikili görüşme gerçekleştiriyoruz. Sabah İtalyan dışişleri bakanı, BM Genel Sekreteri ile görüştük. AB İçişlerinden Sorumlu Komiser ile görüştük. Bugün ve yarın çok sayıda ilave görüşmelerimiz olacak. Türk toplumunun temsilcileri ile bir araya geldik. Bu sabah Amerikan Yahudi toplumun temsilcileri ile görüştük.

Pakistan ve Kanada dışişleri bakanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Macaristan Dışişleri Bakanı, Lübnan Dışişleri Bakanı'yla görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Biraz önce Blinken'la bakanlar düzeyinde ilk toplantıyı gerçekleştirdik. İkili ilişkilerle ilgili konuları ele aldık. Ticaret hacmimizin 100 milyar dolar hedef için atmamız gereken adımlar, bazı ilave gümrük vergilerin, kısıtlamaların kaldırılması gibi.
Savunma sanayi ürünlerinin Türkiye'ye verilmesi, F-16 konusunu gündeme getirdik, Ukrayna'daki durum, Ermenistan'la normalleşme, Suriye, Libya ve bölgesel konuları da ele aldık. Ukrayna'da devam eden savaşın bir an önce sonlandırılması gerektiğini dile getirdik.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ GİDERİLMELİ"

NATO nedir? Bir güvenlik anlaşması ittifakıdır. Yani bir dayanışma gerektirir. Müttefiklerin bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığında diğer müttefiklerin destek olması gerekir. Dolayısıyla şimdi aday olmak isteyen ülkelerin bizi hedef alan terör örgütlerine destek vermesi kabul edilemez.

Bu sadece siyasi destek değil. İsveç silah da temin ediyor. Neymiş DEAŞ ile mücadele için veriyorlarmış. Bu silahlarla insanlarımız şehit ediliyor. PKK'yı kendilerine daha yakın kabul ediyorlar.

Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

"HALKBANK DAVASI SİYASİ"

Afganistan'da da bir taraftan Taliban'ın olumsuz adımları var ama diğer taraftan devletin çökmemesi gerekiyor, terör saldırıları da artıyor.

ABD ile sorunlarımızı çözmek üzere konuşuyoruz. F-16 konusunda bakan yardımcılarımız seviyesinde görüşmelerimiz vardı. Bakan seviyesinde görüşme ilk kez yapıldı.

F-16'lar sadece Türkiye için değil, bir müttefik olarak NATO için önemli. Şu ana kadar Kongre'den gelen mesajların genel ekseriyeti de olumlu. Hem ABD'nin hem de bizim bu pozitif yaklaşımları devam ettirmemiz, ya da daha pozitif hale getirmek için çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

ABD'YE PKK RESTİ

ABD'nin Suriye'nin doğusunda YPG/PKK'ya verdiği destekten duyduğumuz rahatsızlığı, sonlandırılması gerektiğini gündeme getirdik.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

BLİNKEN'DAN TÜRKİYE'YE UKRAYNA TEŞEKKÜRÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya destek konusunda ABD ile Türkiye'nin gösterdiği dayanışmaya dikkat çekerek, "ABD, Türkiye ve tüm müttefiklerimiz Ukrayna'ya desteklerini kararlı bir şekilde gösterdi." dedi.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) binasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili görüşmesinin öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı ve gündemi değerlendirdi.

Blinken, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak üzere başvurularını yaptıklarını kaydederek, "Bu bir süreç ve bizler de müttefikler ve ortaklar olarak bu süreci işleteceğiz." dedi.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

"DAYANIŞMAYA MİNNETTARIZ"

Ortak ajandada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı dahil birçok başlığın olduğunu belirten Blinken, "ABD, Türkiye ve tüm müttefiklerimiz Ukrayna'ya desteklerini kararlı bir şekilde gösterdi. Rusya'nın saldırılarının son bulmasını istiyoruz. Bu süreçte Türkiye'nin gösterdiği ve bizim gösterdiğimiz dayanışmaya minnettarız." ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, küresel gıda güvenliği ve diğer bölgesel ve uluslararası meselelerin de masada olacağını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading