Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir oldu

Son dakika: Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir oldu

Son dakika gelişmesine göre; AK Parti Grubu’nun adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı seçildi.

Politika

20.03.2024, 14:04

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediye Meclisi AK Parti Grup Toplantısı, İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe başkanlığında yapıldı. Toplantıya, AK Partili meclis üyeleri eksiksiz katılım sağladı.

Bağcılar Belediye Meclisi bugün yeni Belediye Başkanını seçmek için toplandı. AK Parti Grubu'nun adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir, 37 oyla Bağcılar Belediye Başkanı seçildi. İYİ Parti'nin adayı Hafize Ayşe Çelebi ise 5 oy aldı. Bağcılar Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ardından belediye başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Önceki başkan Lokman Çağırıcı, görevi Abdullah Özdemir'e devretti.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

KABAKTEPE: BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirterek, "Elinizde bir bayrak varsa sizden önce birileri o bayrağı taşıdığı için vardır. Siz de sizden önce o bayrağı taşıyan arkadaşlarınıza sevgiyi, saygıyı, ahde vefayı göstermelisiniz. Her görev üzerinize bir emanettir. Aziz milletimizin emanetidir. Dolayısıyla görevlerinizi en şekilde yapın, devraldığınız bayrağı daha üst seviyeye çıkarmak için gayret edin." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel gaflara doymuyor! Kur'an-ı Kerim ayetini hadis sandı Haberi Görüntüle

LOKMAN ÇAĞRICI'YA TEŞEKKÜR

Hizmetlerinden dolayı Çağırıcı'ya teşekkür eden Kabaktepe, Çağırıcı'nın başkanlığı döneminde ilçede büyük hizmetler yaptığını, sayısız eserlere imza attığını, 7'den 70'e herkesle kurduğu iletişim ile Bağcılar halkının sevgisini kazandığını, bunun AK Parti'nin eser ve hizmet belediyeciliğini yansıtan güzel örneklerden biri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Ortada bir matruşka ittifakı var Haberi Görüntüle

''BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAK''

Kabaktepe, Abdullah Özdemir'in önemli işlere imza atacağına inandığını ifade ederek, "Abdullah kardeşimiz, İBB Meclisi'nde Ulaşım ve Trafik Komisyonu başkanı olarak çok güzel işlere imza attı. Faydalı hizmetlerde bulundu. Hem genç hem tecrübeli hem de çalışkan bir kardeşimiz olan Abdullah Özdemir'in, Bağcılar Belediye Başkanı olarak da çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum." diye konuştu.

CHP’ye İstanbul’da istifa şoku: Yüzlerce partili AK Parti’ye katıldı Haberi Görüntüle

ÖZDEMİR: KUTSAL GÖREV İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bağcılar Belediye Başkanlığı'na seçilen Abdullah Özdemir de meclis üyelerine yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Tepeden tırnağa tüm samimiyetimle ifade etmeliyim ki bu heyecan Bağcılarlı kardeşlerimin emanetini almış olmanın verdiği sorumluluk ve emanete sahip çıkma heyecanıdır. Uzun yıllar Bağcılar'a hizmet eden, ilçemizin her köşesinde çok kıymetli eserler bırakan ve rahatsızlığı dolayısıyla görevden affını isteyen Lokman Çağırıcı başkanımıza da Bağcılar halkı adına teşekkür ediyorum. Öncelikle bu sorumluluğu kıymetli takdirleriyle şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Şahsımı bu kutsal göreve layık görüp teklif eden, partimin ve teşkilatımın ilgili tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı seçimi dolayısıyla bugün burada bulunan ve teveccühleriyle şahsıma destek veren siz kıymetli meclis üyesi ve yol arkadaşlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

CHP’nin anketçisi canlı yayında oran verdi: İmamoğlu geriledi Murat Kurum... Haberi Görüntüle

''LOKMAN KARDEŞİMİZ BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTI''

Hizmetlerinden ötürü önceki başkan Çağırıcı’ya teşekkür eden Kabaktepe, “Lokman Çağırıcı kardeşimiz, belediye başkanlığı görevinde Bağcılar ilçesine büyük hizmetlerde bulundu. Sayısız eserlere imza attı. AK Parti’nin eser ve hizmet belediyeciliğini yansıtan en güzel örneklerden biri oldu. 7’den 70’e herkesle kurduğu iletişim ile Bağcılar halkının sevgisini kazandı. Bizde Lokman kardeşimizin hakkını ve hukukunu koruyacağız. Dolayısıyla bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na zor soru: 1 buçuk milyarlık malı... Haberi Görüntüle

''ABDULLAH; GENÇ, TECRÜBELİ VE ÇALIŞKAN BİR KARDEŞİMİZ''

Abdullah Özdemir’in önemli işlere imza atacağına inandığını vurgulayan Kabaktepe, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eser ve hizmet belediyeciliği vizyonumuzla çalışmaya devam edeceğiz. Lokman Çağırıcı kardeşimizin yerine Bağcılar Belediye Başkanlığı’na Abdullah Özdemir kardeşimizi aday gösteriyoruz. Abdullah kardeşimiz, İBB Meclisi’nde Ulaşım ve Trafik Komisyonu olarak çok güzel işlere imza attı. Faydalı hizmetlerde bulundu. Hem genç hem tecrübeli hem de çalışkan bir kardeşimiz olan Abdullah Özdemir’in, Bağcılar Belediye Başkanı olarak da çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum.” dedi. 

YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı'na destek çağrısı: Vakit... Haberi Görüntüle

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

Kastamonu'da 1983'te dünyaya gelen Abdullah Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği bölümünü (yarı İngilizce) ve İstanbul Kültür Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başlayan Özdemir, 11 Kasım 2007'de 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011'de 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi.

Bu süre içerisinde ABD'de bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve dünya siyaseti üzerine eğitim alan Özdemir, halen AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev yapıyor.

Özdemir, belediye meclis üyeliği aday adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilen ve aynı zamanda İBB Meclisi üyesi olan Özdemir, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini üstleniyor.

İngilizce bilen Abdullah Özdemir, evli ve 1 çocuk sahibi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading