Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son anket sonuçları: Altılı masada yüzler düştü! Erdoğan ve AK Parti oylarının yükselişini kabul etti

Son anket sonuçları: Altılı masada yüzler düştü! Erdoğan ve AK Parti oylarının yükselişini kabul etti

Altılı masa, son yapılan kamuoyu araştırmalarında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarını artırmasını kabullendi.

Politika

23.01.2024, 20:22

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TV5'te siyaset gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı.

AK Parti'den ayrılan seçmenin başka bir partiye yönelmek yerine kararsız kaldığını belirten Karaduman, Cumhur İttifakı oylarında yaşanan artışa değindi.

Koalisyon hükümetinin neden olacağı riskleri kabul eden Karaduman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '6 kaptan bir gemiyi batırır' sözlerini de bir nevi doğrulamış oldu.

Yeniden Refah Partisi'nin İBB adayı Altınöz gerçek yüzünü gösterdi: AK... Haberi Görüntüle

AK PARTİ OYLARINDAKİ ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Altılı masadaki 'riskli' alanlara işaret eden Konya Milletvekili, 'risk' olarak addettiği bu alanların önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceğini belirtti.

Altılı masanın paydaşı Saadet Partisi'nin Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, AK Parti'nin oy oranında yaşanan artışın kamuoyu yoklamalarıyla görülebildiğini söyledi. Karaduman, şunları kaydetti:

"Türkiye'de aslında AK Parti'den kopan seçmenin, herhangi bir partiye evrilmediğini, kararsız bir seçmen olarak konumlandığını, son yapılan bazı anketlerde kısmen AK Parti'ye yeniden bir dönüşün olduğunu kamuoyu yoklamalarında görebiliyoruz."

Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a zor soru: Londra'daki evi nasıl aldın? Haberi Görüntüle

"VATANDAŞIN SUÇLANMAMASI GEREKİR"

Programın devam eden bölümünde koalisyon hükümetine yönelik endişelerini dile getiren Karaduman, vatandaşın bu noktada 'suçlanmaması' gerektiğini aktardı. "Koalisyonla bir ülkenin yönetilmesinin önemli birtakım riskleri var mıdır?" sorusunu soran Karaduman, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç şüphesiz vardır. Şu ana kadar altılı masanın kendi içerisinde oluşan birtakım riskli alanları olduğu gibi koalisyon hükümetleriyle ilgili de bu durum söz konusu olabilir. Ama günün sonunda bu alanlarla ilgili insanımızın mutlaka ikna edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaş burada bir endişe duyuyorsa, 'Buradan bir kriz çıkar' diyorsa ve bu kriz de bizatihi belirli isimler tarafından gündeme getiriliyorsa, vatandaşımızı 'Burada ne için kriz var?' dedikleri için suçlamamamız gerektiğini düşünüyorum."

Abdulkadir Karaduman, altılı masanın ortak aday olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu çıkarması yönündeki talebini şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye’nin birikmiş sorun ve problemlerinin önemli oranda çözümüne ciddi katkısının da olacağını düşünerek genel başkanımız sayın Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading