Yandex Metrica

Siyasette nitelikli gasp: Kılıçdaroğlu Adnan Menderes'in sloganını çaldı

Siyasette nitelikli gasp: Kılıçdaroğlu Adnan Menderes'in sloganını çaldı

27 Mayıs darbesinin ve Adnan Menderes'in idamının merkezinde CHP olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti'nin İsmet İnönü'ye karşı zafer elde ettiği seçimde kullanılan sloganı çalmaktan çekinmedi.

Politika

23.01.2024, 20:20

Hem 27 Mayıs darbesinde hem de Başbakan Adnan Menderes ile iki bakanın asılmasında CHP'nin rolü tarihi bir gerçeklik olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu, Menderes'in sloganını çalmaktan çekinmedi. 

'Milli Şef' İsmet İnönü iktidarına 1950'de sandıkta son veren Demokrat Parti'nin 'Yeter Söz Milletindir' sloganını 73 yıl sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu kullandı. 

İstanbul'da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nu (TÜRKONFED) ziyaret eden Kılıçdarolu, seçim tarihi olarak 14 Mayıs'a işaret edilmesi konusunda ne düşündüğü sorusuna şu cevabı verdi: 

"14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de 'Yeter, söz milletin' dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter, söz milletin olacak..."

Kemal Kılıçdaroğlu

TÜRKONFED ziyaretinde işadamlarının ekonomiye ilişkin beklentilerini aktardıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün sorulara büyük bir samimiyetle cevap verdim. Şunu söyledim: Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunları çözülebilir. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözülebilir" dedi. 

Devlet yapısının bozulduğunu, süratle yeniden inşa edilmesi gerektiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'daki altı liderin bu konuda kararlı olduğunu dile getirerek "Türkiye'nin iyi kadroları var. Bugün o kadrolar her ne kadar biraz devre dışındaysa da... O kadrolar yeniden yönetime geldiği zaman devlette liyakati sağlamış olacağız ve güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Genel af konusundaki bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "Altı lider olarak bu konuyu konuşmadan bir cevap veremem" yanıtını verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading