Yandex Metrica

Siyaset dünyası o raporu konuşuyor! ABD Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi mi? İhanet kimden gelecek?

Siyaset dünyası o raporu konuşuyor! ABD Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi mi? İhanet kimden gelecek?

"Türkiye'de Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti destekleyeceğiz" diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın, 2023 adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdiği iddia ediliyor.

Politika

23.01.2024, 18:37

2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın ortak adayı olacağı yönünde mesajlar veren ancak diğer parti liderleriyle bu konu hakkında hiç konuşmadığı ortaya çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kötü haber: Türkiye'de seçimleri yönlendirmeye çalışan ABD yönetiminin, 2023 sürecinde Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceği iddia ediliyor. 

Çarpıcı gelişme, ABD Dış İlişkiler Komitesi'nin yayın organı Foreign Affairs'te yayınlanan bir yazıda kamuoyuna duyuruldu. Türkiye karşıtı yazılarıyla bilinen Soner Çağaptay imzalı makalede, Kılıçdaroğlu'nun 'üzerinin çizildiği' mesajı verildi. 

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, siyaset gündemini sarsan makaleyi köşesinde değerlendirdi. 

Soner Çağaptay isimli Türkiye karşıtı yazarın 'Erdoğan için oyunun sonu' başlıklı raporunu hatırlatan Övür, Biden yönetiminin Kılıçdaroğlu'na artık destek vermediğine dikkat çekti. 

Çağaptay'ın raporunda, "Darbeyle değil, muhalefet partilerini destekleyip seçimle Erdoğan'ı devireceğiz" diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'de Millet İttifakı'na bakışı masaya yatırılıyor. 

Muhalefete ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan raporda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş veya Meral Akşener'den birinin aday olması isteniyor.

"ABD raporunun mesajı o işarette saklı" başlıklı bir yazısında Mahmut Övür, "O gün Deniz Baykal çizilirken ses çıkarmayıp onun koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu, bugün çizilirse hiç şaşırmam. Etme bulma dünyası, şimdi ihanete uğrama sırası onda... Peki, yeni ihanetçi kim? Sanıyorum Kemal Bey de, CHP'liler de biliyor ama şimdilik söyleyemiyorlar" ifadelerini kullandı.

İşte Övür'ün yazısından dikkat çeken satırlar...

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

YİNE KARIN AĞRILARI BAŞLADI

Türkiye ne zaman seçim sürecine girse ya da bir siyasi iktidar ABD'nin çizdiği sınırların dışına çıkmaya çalışsa, ABD'li düşünce kuruluşlarının karın ağrısı başlıyor. Daha doğrusu onların ipini elinde tutan derin ABD'nin... Artık kartları açık oynadıkları için buna Beyaz Saray'ı da ekleyebiliriz.

Son 50-60 yılda buna o kadar alıştılar ki, onlar için Türkiye'de iktidarı değiştirmek hiç sorun olmadı. Öyle rapor falan da yazmalarına gerek yoktu. Ya "Bizim çocuklar" dedikleri cuntalara darbe yaptırırlardı, ya TÜSİAD'ı devreye sokarlardı ya da sokakları ateş vererek istedikleri partiyi iktidara taşırlardı.

İtiraz eden siyasi aktörlere de ya idam ya da şapkasını alıp gitmek düşerdi. Son dönemde Başkan Erdoğan'ın "dik duruşu", ABD eksenli güçleri çılgına çevirdi. İstedikleri hiçbir şeyi yaptıramıyorlardı. Sık sık "Ne yapacağını kestiremiyoruz" deyip durdular.

Zinde kuvvetleri harekete geçirdiler, olmadı; Zeyno Baran, Michael Rubin veya Henry Barkey gibi çoğu CIA elemanı müptezellere rapor yazdırıp "Yüzde 50 darbe ihtimali var" diye korkutmaya kalktılar, tutmadı. Sonunda en "mahrem" güçleri FETÖ'yü harekete geçirip kanlı darbe girişimleri bile işe yaramadı.

Ne yaptılarsa başaramadılar. En sonunda bizzat ABD Başkanı Joe Biden, kendini rezil ederek şunu söyledi: "Darbeyle değil, muhalefet partilerini destekleyip seçimle Erdoğan'ı devireceğiz.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

ABD HER YOLU DENEDİ, DENİYOR

ABD yönetimi, yatırımcıyı korkutarak ekonomiyi çökertmekten siyasi baskıya kadar her yolu denedi, deniyor. Şimdi de arkalarına ABD medyasını alarak harıl harıl Türkiye karşıtı rapor hazırlatıyor. O raporlardan birini de Soner Çağaptay denilen Türkiye düşmanı yazmış. Çağaptay, öyle coşmuş ki, "Erdoğan'ın son oyunu" adıyla hezeyanlarını teori diye Foreign Affairs gibi dünyanın en ünlü dergisinde yayınlamış.

Soner Çağaptay

Özeti şu: "Erdoğan nasıl olsa gidecek, son yıllarda ciddi güven duyulan ordu aracı olsun, seçimlerden önce çekilsin. Böylece Türkiye kaosa sürüklenmesin."

Hâlâ orduyu devreye sokmaya çalışıyorlar. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bir kere niyetleri kötü... Tabii bunları söylerken ilginçtir, tıpkı muhalefet gibi AK Parti'nin ilk dönemine övgü düzmeyi de ihmal etmiyor. Meğer AK Parti ne güzel şeyler yapmış. Senaryonun tek elden çıktığı o kadar açık ki...

Bu tespitlerin amacı, topluma korku salmaktan başka bir şey değil.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN ÜSTÜ ÇİZİLDİ Mİ?

İşin garip tarafı, uzun uzun bu hezeyanlarını anlatan Çağaptay, yazıda muhalefete de bir işaret veriyor.

Bence yazının asıl mesajı o işarette saklı. Muhalefete ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen mesajda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş veya Meral Akşener'den birinin aday olması isteniyor.

Acaba sağcı ve milliyetçi oldukları için mi yoksa başka özel ilişkileri mi var?

Neyse yazıda, adaylık için kendini paralayan Kılıçdaroğlu'nun adı bile geçmiyor. Bu da ABD'nin onu çizdiği anlamına geliyor. Eminim bu mesajı Kılıçdaroğlu hepimizden daha iyi anlamıştır; çünkü ABD'lilerin kime nasıl mesaj vereceğini en iyi o biliyor. Onun CHP'nin başına nasıl geleceğini yine bir raporla onlar duyurmuştu.

O gün Deniz Baykal çizilirken ses çıkarmayıp onun koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu, bugün çizilirse hiç şaşırmam. Etme bulma dünyası, şimdi ihanete uğrama sırası onda... Peki, yeni ihanetçi kim?

Sanıyorum Kemal Bey de, CHP'liler de biliyor ama şimdilik söyleyemiyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading