Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ses kayıtlarıyla gitmişti! Aykut Erdoğdu yeniden CHP'de

Ses kayıtlarıyla gitmişti! Aykut Erdoğdu yeniden CHP'de

Eski eşinin paylaştığı ses kayıtları sonrası CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, partisine geri döndü. Merkez Yönetim Kurulu Erdoğdu için toplandı.

Politika

23.01.2024, 22:18

Liyakatsizlik ve entrikalarla gündemden düşmeyen CHP'de dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

CHP'nin ismi sık sık skandallarla anılan vekillerinden olan ve karıştığı büyük skandal sonrası partiden istifa etmek zorunda kalan Aykut Erdoğdu partiye geri döndü.

Erdoğdu, bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu kararıyla yeniden CHP'ye katıldı.

Aykut Erdoğdu, milletvekilleri WhatsApp grubuna da eklendi.

Bağcılar Abdullah Özdemir'le güvende! Bağcılar depreme karşı daha dirençli hale... Haberi Görüntüle

"KİM YAPAR BUNU BE?"

Geçen yılın Haziran ayında Erdoğdu ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun'un evlenmesi sonrası Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu, skandal ses kayıtları yayınladı.

Özge Erdoğdu, "Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu'nun Tuba Torun'la ilişkisini öğrendikten hemen sonra. Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, '50 kişi ile yatmış' dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile evlendi!" notuyla bir ses kaydını servis etti.

Paylaşılan ses kaydında Erdoğdu'nun şu ifadeleri duyuldu:

"Bak dertleşmekse şuysa buysa Tuba hiçbir şey çekmedi tamam mı? Tuba 50 kişiyle birlikte olmuş bir kız. 4 senedir ehlinamus. Parasını da evini de her şeyini şey yaparak... Harbiden babalık yaptım ben. Ben olmasam gidecekmiş evlenecekmiş de yuva kuracakmış... Ulan ben bin kere söyledim. Önüne biri çıkarsa git! Şimdi bana böyle hayvanmışım gibi davranıp... Bak Özge kurultayda... Ben niye parti meclisine giremedim biliyor musun? Kemal Bey'i 5 kere aradım bunu listeye al diye. Oğuz'u 5 kere aradım beni çıkarın bunu alın diye. Çıktım, kurultayda buna oy topladım. Kim yapar bunu be?"

Bu ifadeler 'liyakat' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 2020'de 36. Olağan Kurultay gerçekleştirildiğinde Aykut Erdoğdu Parti Meclisi listesinde vardı ancak yeterli oy almasına rağmen 'cinsiyet' kotasına takılarak parti meclisine girememişti. Parti Meclisi üyesi olmasını istediği Tuba Torun ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen listeyi delerek parti meclisi üyeliğine seçilmişti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur trafik kazasında yaralandı Haberi Görüntüle

"KENDİMİ ORTAYA KOYDUM"

Özge Erdoğdu, Tuba Torun ile yaptığı telefon kaydını paylaşarak bir bomba daha patlattı.

Tuba Torun'un ağlayarak, "Dolarla vekil oluyorlar. Ben kadın hakları diye g.... yırtıyorum. Ş.... bir tanesine inandığım için de evet veriyorum diye kendimi ortaya koydum. Ve şu anda da istifa edeceğim. Sağ olun a...k... Ben buranın adaletsiz bir dünya olduğunu biliyordum ama bu kadar adaletsiz olduğunu bilmiyordum Özge. Çünkü benim bakılması gereken bir annem var" dediği duyuldu.

Yaşananlar sonrası Erdoğdu ve Torun CHP'den istifa etmişti.

CHP'den yapılan açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" ifadelerine yer verilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading