Yandex Metrica

Selahattin Demirtaş'tan Altılı'ya: HDP ile müzakereyi açık ve şeffaf yürütün

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Altılı Masa ile yürütülen pazarlıkların artık herkese açık biçimde gerçekleşmesini istiyor. Bu konuda son çağrı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Politika

23.01.2024, 20:16

HDP ile uzun bir süredir açık değil gizli pazarlık yürüten Altılı Masa, perde gerisindeki ortağını karanlıkta tutmakta zorlanıyor. Masada eşit bir sandalye kapma niyetini aylardır dile getiren HDP'nin Altılı Masa'ya yönelik çağrılarına bir yenisi daha eklendi. HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi'nden gönderdiği mesajda "HDP ile açık ve şeffaf ilişki kurun" dedi. 

Selahattin Demirtaş

ABD-Avrupa fonlu Ruşen Çakır'ın yönettiği Medyascope'a konuşan Demirtaş, "Eğer ortak adayda uzlaşma olmazsa iyi olmaz ama herkes bilmeli ki bunun sorumlusu da HDP olmaz. Çünkü HDP ortak adayda uzlaşmak için bundan daha fazlasını yapamaz. Bana kalırsa şimdi adım atma sırası Altılı Masa'dadır. HDP ile açık, şeffaf müzakere yürütmeleri birçok sorunun aşılmasını sağlayacaktır. Eş genel başkanlarımız buna hazır olduklarını onlarca defa ilan ettiler ve Altılı Masa'ya çağrı yaptılar. Bu samimi çağrıların Altılı Masa'da karşılık bulup bulmayacağını hep beraber göreceğiz" dedi. 

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NA SICAK, KILIÇDAROĞLU'NA SOĞUK

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu

Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararının henüz kesinleşmediğini, bu nedenle 'halen siyasetin resmi aktörü' olduğunu dile getiren Demirtaş, "Sayın İmamoğlu artık bir siyasi figürdür" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklamalarını da gördüğünü dile getiren Demirtaş, "HDP'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin nasıl bir tutum alacağına günü geldiğinde partimizin yönetimi karar verecektir" dedi. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

BABACAN'I TAKDİR ETTİ, AKŞENER NE DİYECEK?

Anayasa'dan 'Türk' ifadesinin çıkarılması gerektiğini savunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve ekibinin 'ana dilde eğitim'e ilişkin görüşlerini destekleyen Demirtaş, "Sayın Babacan'ın çabalarını, dürüstlüğünü, samimiyetini kıymetli görüyorum. Kendisinin ve partisinin HDP ile daha fazla istişare, diyalog içinde olma isteği ve girişimleri de son derece kıymetlidir" yorumunda bulundu. 

Altılı Masa'nın ikinci büyük ortağı İYİ Parti'de Meral Akşener, HDP ile aynı masada olmayacaklarını söylemişti. Demirtaş'ın son mesajlarına Akşener'in ne diyeceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading