Yandex Metrica
SON DAKİKA
Seçmen Altılı İttifak adayını pusulada görecek! Babacan'ın son sözleri bunu gösteriyor

Seçmen Altılı İttifak adayını pusulada görecek! Babacan'ın son sözleri bunu gösteriyor

Altılı İttifak üyeleri, 2023 seçimleri yaklaşıncaya kadar cumhurbaşkanı adayını açıklamama kararı aldı.

Politika

23.01.2024, 19:06

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı hakkında bir türlü kesin karara varamayıp dalga konusu haline gelen Altılı İttifak'ta yeni gelişme! Altı partiyi geçtiğimiz günlerde yuvarlak masa toplantısında buluşturan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim sürecine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayını açıklamayacaklarını bildirdi. 

Bunun altı liderin ortak kararı olduğunu kaydeden Babacan, "Seçim dönemine girinceye kadar Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz" dedi. Çankırı'daki Hacı Murad-ı Veli Türbesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programı öncesi yaptığı açıklamada Babacan, şöyle konuştu:

Ali Babacan

VEZİRKÖPRÜ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Vezirköprü Belediye... Haberi Görüntüle

FİKİR BEYAN ETMEK YASAK 

"Bizim, şu anda altılı masada parlamenter sistem çalışan partilerden birisi olarak diğer genel başkanlarla varmış olduğumuz bir mutabakat var. O da şu; bu altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı, altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek. Bir kararımız daha, seçim dönemine girinceye kadar, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız. Herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz. Yani bu konu, bugünün konusu değil. Seçimlere biraz yaklaşalım, seçim havasına girelim, o güne kadar zaten adı geçen herkesi milletimiz değerlendirecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading