Yandex Metrica

Sitede Ara

Seçim ne zaman olacak? 2023 seçim barajı kaç,Seçim takvimi ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Seçim ne zaman olacak? 2023 seçim barajı kaç,Seçim takvimi ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Seçimlerin ne zaman olacağına ilişkin vatandaşlar arama motorlarında araştırma yapmaya başladı.2023 Cumhurbaşkanı seçimi vatandaşların yakından ilgilendiği takip ediliyor. Peki, Seçim ne zaman olacak? 2023 seçim barajı kaç, Seçim takvimi ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Gündem

27.01.2024, 17:03

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi tarinin ne zaman olacağına ilişkin sorular artmya başladı.Vatandaşlar seçimin ne zaman olacağına dair araştırmalarını arttırdı.konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulundu. Seçim ne zaman olacak? 2023 seçim barajı kaç,Seçim takvimi ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

SEÇİM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada doğrudan tarih vermese de dolaylı olarak seçim tarinden 14 Mayıs olarak söz etti.

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

2023 SEÇİM BARAJI KAÇ?

2021 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, MHP ve AKP'nin beraber yürüttüğü yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında halen yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 7 olarak netleştiğini açıkladı. Seçim barajı 31 Mart 2022 tarihinde %7 olarak değiştirildi.

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

2023 SEÇİMLERİNE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz. Tabii bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibariyle seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yetki alanına girmektedir" dedi. Seçimler bu yıl 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Seçim takvimine ilşkin olarak YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart 2023 olarak belirlendiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading