Yandex Metrica
SON DAKİKA
Özgür Özel kimdir? Özgür Özel kaç yaşında, mesleği ne?

Özgür Özel kimdir? Özgür Özel kaç yaşında, mesleği ne?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel kimdir? Özgür Özel kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? Özgür Özel’in hayatı ve biyografisi.

Politika

22.03.2024, 20:45

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürütmekte olan siyasetçi ve eczacı Özgür Özel’in hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Özgür Özel kimdir? Mesleği ne ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Özgür Özel’in hayatı ve biyografisi. 

YRP'de istifa depremi: CHP’ye kazandırmak için çalışmayı kabul etmiyorum Haberi Görüntüle

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR? 

21 Eylül 1974 tarihinde Manisa’da dünyaya gelen Özgür Özel, İlköğrenimini doğduğu şehir Manisa’da Merkez Gazi İlkokulu’nda tamamlamıştır. Orta ve lise eğitimlerine önce İzmir’de yer alan Bornova Anadolu Lisesi’nde başlayan Özel, daha sonra Manisa Lisesi’ne geçerek oradan mezun olmuştur. 

Lisans öğrenimini ise Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamlayarak 1997 yılında mezun olmuştur. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun bir süre serbest eczacı olarak çalışan Özgür Özel, ayrıca Manisa Eczacılar Odası’nda bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem de Oda Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 

Özel, aynı dönemlerde Manisa Akademik Odalar Birliği’nde Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.  

Özgür Özel’in Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Uluslararası Eczacılık Federasyonu ve Avrupa Eczacılık Forumu gibi eczacılık alanında çalışmalar yürüten uluslararası çeşitli kuruluşlarda üyeliği bulunmaktadır.  

Özel, 2007 yılında ise Türk Eczacılar Birliği’nde (TEB) iki dönem Genel Sekreterlik ve bir dönem de Saymanlık görevlerini yürütmüştür. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkardılar Haberi Görüntüle

ÖZGÜR ÖZEL’İN SİYASİ HAYATI 

2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Manisa Belediye Başkanı adayı olan ve ancak seçilemeyen Özgür Özel, 2011 yılında gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde ise CHP’den Manisa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmiştir. 

Özgür_Özel_kimdir

Özgür Özel, daha sonra 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde tekrardan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olmuş fakat seçilememiştir. 

Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nden gerçekleşen genel seçimlerde 24, 25, 26. ve 27. dönemlerde Manisa Milletvekili seçilmiş ve TBMM’de CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu, CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda üye olarak görev yapmıştır.  

24 Haziran 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili görevine seçilen Özgür Özel, Almanca ve İngilizce bilmektedir. 

CHP Grup Başkanvekilliği görevine halen devam etmekte olan Özgür Özel, evli ve bir çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading