Yandex Metrica
SON DAKİKA

Optimar'ın sahibinden Altılı Masa'da kriz yorumu: O iki ismin hiç şansı yok

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkması sonrası gözler sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğine çevrilmiş durumda. "CHP ve İyi Parti bundan sonra ne yapar? Akşener seçime hangi partilerle bir olup katılır?" gibi sorular sıklıkla sorulmaya başlandı. Yıllardır halkın nabzını tutan Optimar Araştırma Şirketi'nin sahibi Hilmi Daşdemir yaşananları TRHaber'e değerlendirdi. Akşener'in büyük bir risk aldığını belirten Daşdemir, "Altılı Masa'nın belirlediği aday Kılıçdaroğlu ise, ne Mansur Yavaş'ın ne de Ekrem İmamoğlu'nun seçilme şansı yoktur" ifadesini kullandı.

Politika

23.01.2024, 20:31

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in Altılı Masa'yı dağıtmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Akşener'in "İyi Parti kıskaca alınmıştır", "Dayatmalara boyun eğmeyeceğiz", "Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi" şeklindeki açıklamalarına değinen Daşdemir, "Bunlar aslına şimdi değil masa kurulurken konuşulması gereken meselelerdi. Biz iki yıldır aday kim olacak diye tartışıyoruz ve bir yıldır da Altılı Masa bir araya geliyor. Bir araya gelmelerinin sebebi altın günü gibi bir şey değildi ancak şimdiye kadar toplumun beklediği temel meseleleri konuşmadıkları, genel olarak etrafında dolaştıkları bir sürece tanıklık ettik. Bu açıdan bakıldığında bunun çok sürdürülebilir bir tarafının olmadığını da gördük, yaşadık" dedi. 

Hilmi Daşdemir

Devlet Bahçeli 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda 11. kez MHP Genel... Haberi Görüntüle

PAZARLIK SONA BIRAKILDIĞI İÇİN KRİZ ÇIKTI 

"Toplumun beklentisi, adayın kim olacağının belirlenmesi, açıklanmasıydı, bunu hiçbir zaman ne belirleyebildiler ne açıklayabildiler" diyen Optimar Araştırma Şirketi Başkanı, bu zamana kadar gündemi işgal ettiklerini, konuşmadıkları için de durumun ciddi bir krize dönüştüğünü belirtti. Daşdemir kavga ya da pazarlık sona bırakıldığı zaman toplumda genel olarak "Bu kadar sürede aday belirleyemeyenler ülkeyi yönetemez" algısının oluştuğunun altını çizdi. 

Akşener'in konuşmasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday göstermesini değerlendiren Hilmi Daşdemir, "Niye kendisini demiyor, kendi partisinden birisini demiyor da onları söylüyor? Partinin adayı olmaları takdirde şansları fazla yok. CHP aday noktasında belirleyici. CHP'nin istemediği aday olmaz" şeklinde konuştu. 

Ekrem İmamoğlu mal varlığında sakladığı 3 villayı canlı yayında itiraf... Haberi Görüntüle

AKŞENER BÜYÜK RİSK ALDI

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı, İyi Parti Liderinin Kılıçdaroğlu'na destek vermesi gerektiği yönündeki beklentilerin gayet doğal olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

'PKK'nın yolundan giden şer..le yakın değilim!' demişti: CHP'li başkan adayının... Haberi Görüntüle

"İki yıldır ben şunu söylüyorum: Kılıçdaroğlu aday. Kılıçdaroğlu'nun aday olduğunu ben biliyorsam, Sayın Akşener'e parti kuruluş sürecinde milletvekilleri gönderip destek olan, imza toplama sürecinde destek olan, yerel seçimlerde de oy oranı en az 15-20 olan illerde bir şekilde aday göstermeyip oraları İyi Parti'ye bırakan ve ciddi destek olan Kılıçdaroğlu'na bu desteğin kendisinden beklenmesi kadar doğal bir durum yoktu.

Ancak Akşener kaç kez 'bizim bir borcumuz yok, varsa da o borç ödendi' dedi. Ama o borcun oluşturulması sürecine bakıldığı zaman nasıl destek verdi? Kılıçdaroğlu kendi oyundan fedakarlık yaparak, kendi tabanının İyi Parti'ye yönelmesini destekledi. Birçok kez de Akşener CHP tabanına yönelik söylemler geliştirdi. Onların söylemlerini, argümanlarını kullandı. Yaşanan bu durum Kemal Bey için de masanın diğer üyeleri için de yıkıcı. Akşener büyük bir risk almış oldu."
 
Daşdemir, Altılı Masa'da İyi Parti'den boşalan koltuğa HDP ve diğer sol partilerin oturmasının da mümkün olduğunu söyledi. "HDP orada resmi olarak olmasa da fiili olarak vardı. HDP oraya kaç kez ültimatom vermişti" hatırlatmasını yaptı. 

Bağcılar tek yürek! Başkan Abdullah Özdemir için vatandaşlar seferber oldu!... Haberi Görüntüle

HALKIN YARISI 'DEPREMİN YARALARINI ERDOĞAN SARAR' DİYOR

Hilmi Daşdemir, deprem sonrası Erdoğan'a olan güvenin hayli yüksek olduğunu dile getirdi. "Biz deprem sonrası bir araştırma yaptık. 'Bu depremin yaralarını kim sarar?' diye sorduğumuzda Erdoğan yüzde 49.7 çıktı. Bu önemli bir gösterge ve sonuç. Muhalefet de mesela Kılıçdaroğlu gidip orada bunu siyasete malzeme yapmamış olsaydı, Akşener ve partilileri 'seçimden kaçacaklar' gibi bir algı peşinde koşmasalardı şu an kuvvetle muhtemel oy oranlarını artırmış olabilirlerdi. Ama bir taraftan birçok İyi Partili, CHP'li 'depremle geldiler depremle gidicekler' diye çirkin bir yorum yaparak tek amaçlarının siyaset ve iktidara gelmek olduğunu gösterdi. Ancak aday belirleyemeyen birilerinin devlet yönetmesi, hükümet yönetmesi de oldukça zordur. Bunu da toplum bu şekilde değerlendirecektir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı. 

ALAÇAM SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Alaçam Belediye... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NUN DA YAVAŞ'IN DA KAZANMA ŞANSI YOK

Meral Akşener'in bundan sonra birlikte hareket edebileceği partiler konusuna da değinen Hilmi Daşdemir, "Memleket Partisi ile girebilir ama Zafer Partisi ile giremez. Ümit Özdağ kendisine FETÖ'cü dedi, PKK ile işbirliklerini gözler önüne serdi. Nasıl olur bu, ciddi anlamda problem" şeklinde konuştu. Daşdemir ayrıca, Akşener'in Muharrem İnce ile birlikle görülebileceğini ancak CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olduktan sonra ne Muharrem İnce'nin ne Mansur Yavaş'ın ne de Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şansının olmadığını vurguladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading