Yandex Metrica

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk neden vefat etti?

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk neden vefat etti?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve nereli? Oğuzhan Asiltürk’ün hayatı ve biyografisi.

Politika

23.01.2024, 17:50

Eski İçişleri ve Sanayi Teknoloji Bakanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve son zamanlarda Saadet Partisi için yaptığı kongre çıkışıyla gündeme gelen Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından Oğuzhan Asiltürk'ün hayatı merak konusu oldu. Peki Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk kimdir, neden vefat etti? İşte merak edilenler...

İşte Oğuzhan Asiltürk’ün hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR? 

25 Mayıs 1935 tarihinde Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dünyaya gelen Oğuzhan Asiltürk, ilk, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu şehir Malatya’da tamamlamıştır. Asiltürk, lisans eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Çalışma hayatına bir süre Serbest Müşavir Mühendis olarak başlayan Oğuzhan Asiltürk, daha sonra siyasete atılarak Milli Selamet Partisi’ne (MSP) geçmiş ve gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde aday olduğu Milli Selamet Partisi’nden 15. ve 16. dönemlerde Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir. 

Oğuzhan Asiltürk, bu dönem içerisinde aynı zamanda İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerini de yürütmüştür. 

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbenin ardından ise aralarında Milli Selamet Partisi’nin de bulunduğu dönemin bütün siyasi partileri kapatılmış ve MSP’nin yöneticileri de laikliğe aykırılık gerekçesiyle yargılanmıştır. Milli Selamet Partisi’nin devam eden davası sebebiyle de 10 yıl kadar siyasetten uzak kalan Oğuzhan Asiltürk’ün, 1987 yılında gerçekleştirilen halk oylaması sonucunda siyasi yasağı kalkmıştır. 

Asiltürk, daha sonra 12 Eylül askeri darbesinden sonra kapatılan Milli Selamet Partisi yerine yasakların kalkmasıyla 1983 yılında kurulan ve MSP’nin görüşlerini benimseyen Refah Partisi (RP) ile siyasi hayatına devam etmiştir. 

1988 yılında Refah Partisi’nde Genel Sekreterlik görevine seçilen Oğuzhan Asiltürk, 1991 yılında gerçekleşen genel seçimlerde Refah Partisi’nden 19. dönem Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) tekrar girmiştir. Ardından 1995 yılında gerçekleşen genel seçimlerde de yeniden Refah Partisi 20. dönem Malatya milletvekili seçilen Asiltürk, 1998 yılında Refah Partisi’nin de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine milli görüş çizgisinde devam eden Fazilet Partisi’ne geçmiştir. 

Oğuzhan Asiltürk, 1999 yılında gerçekleşen genel milletvekili seçimlerinde bu kez Fazilet Partisi’nden 21. dönem Malatya Milletvekili seçilmiştir. 

Asiltürk, 2001 yılında Fazilet Partisi’nin de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından aynı yıl kurulan ve kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi ile siyasi kariyerine devam etmiştir. 

Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan ve “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı yayımlanmış bir de kitabı bulunan Oğuzhan Asiltürk, evli ve dört çocuk babasıdır.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

OĞUZHAN ASİLTÜRK NEDEN ÖLDÜ?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu... Mekanı cennet, makamı a'li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading