Yandex Metrica
SON DAKİKA
Öcalan serbest bırakılacak mı? CHP-HDP anlaşmasının en önemli maddesi

Öcalan serbest bırakılacak mı? CHP-HDP anlaşmasının en önemli maddesi

CHP-HDP buluşması Irak kuzeyindeki helikopter kazasıyla ertelendi. Tarafların önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Masadaki en önemli maddeyi PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın durumu oluşturacak.

Politika

14.02.2024, 21:31

14 Mayıs seçimlerine iki aydan daha az bir süre kala siyaset dünyası Altılı Masa'nın HDP ile açıktan dansına hazırlanıyor. Irak kuzeyindeki Duhok'ta PKK/YPG'li teröristlerin kullandığı helikopterin 15 Mart akşamı düşmesi sonucu CHP-HDP toplantısı ertelenmişti. Helikopterdekilerin Süleymaniye'de CHP heyetiyle gayriresmî bir toplantıya gittikleri iddiası henüz teyit edilmedi. Ancak PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Altılı Masa'nın kendilerine mecbur olduğunu düşünerek pazarlığı üst perdeden açacağını şimdiden belli etti. 

Bu özgüven, HDP destekçilerinin İstanbul-Yenikapı'daki Nevruz etkinliğine de yansıdı. PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen Türkiye İşçi Partisi mensuplarının da boy gösterdiği meydanda bol bol 'Biji Serok Apo' sloganları atıldı. 

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye halkları tecrit istemiyor. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyor. Tecritle sadece İmralı'yı değil tüm Türkiye'yi tecrit alanına sıkıştırmak istiyorlar" dedi ve PKK elebaşı Öcalan'a özgürlük talep etti. 

Buldan, "14 Mayıs'tan sonra öyle bir ülkeye gözümüzü açacağız ki, özgür bir yaşama uyanacaksınız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı. 

Van'daki nevruz kutlamasında da yine "Öcalan'a özgürlük" sloganları atılırken, etkinlikte konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz şunları söyledi:

"14 mayıs 2023 seçimleri iktidarın kaybettiği ve Kürtlerin kazanımlarını elde ettiği, Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşacağı yıl olacaktır."

"Tecritte ısrar, savaşta ısrardır" tehdidinde bulunan Aydeniz, Lozan'ın 100. yılında etnik temelli bir anayasa hazırlanması ve Kürtlerin anayasal statü kazanması gerektiğini dile getirdi. 

Kutlamalarda HDP ve DBP'nin yanısıra PKK destekçilerinin yeni maskesi 'Yeşil Sol Parti' pankartları da boy gösterdi. 

2019'da İstanbullulara verdiği vaatler soruldu! Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında hayretlere... Haberi Görüntüle

ALTILI'DAN ZEHİR ZEMBEREK TALEPLER 

HDP Gençlik Örgütü, CHP ile toplantının ertelendiğinin duyurulmasının ardından bir dizi talep sıralamış, eğitimin tüm kademelerde Kürtçe yapılmasını, görevden alınarak yerlerine kayyum atanmış HDP'li belediye başkanlarının derhal görevlerine iade edilmesini, Kürdistan diye bir bölge tanımı yapılarak bunun yasal statüye kavuşturulmasını, aynı zamanda PKK ile mücadele eden güvenlik korucularının yargılanmasını talep etmişti. 

6-8 Ekim 2014 tarihleri arasındaki 'Kobani Olayları'nda 37 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Altılı Masa'ya destek için 2021 Ekim'inde HDP tarafından açıklanan Tutum Belgesi'ndeki maddelere dikkat çekmişti. 

O belgede toplumun sinir uçlarını tahrik edecek pek çok madde bulunuyor. 

DEM'in İBB Başkan adayına terör tepkisi: 'Allah şehit analarının acısını... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER HÂLÂ SESSİZ

Altılı Masa'nın yedinci ortağı olmaya hazırlanan HDP'liler şimdi de PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istiyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'lilerin talepleri konusundaki sessizliklerini günlerdir koruyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading