Yandex Metrica
SON DAKİKA

O görüntüye Cem Uzan da isyan etti: İntihar mı ediyorsunuz, böyle bir rejim dünyada yok!

Firari işadamı Cem Uzan, CHP'li gazeteci Şaban Sevinç'in yayınında, Türkiye'yi 7 ortağıyla birlikte yönetmeyi vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.

Politika

23.01.2024, 20:33

Altılı Masa'nın Türkiye'ye vaat ettiği 7 ortaklı sistem, Fransa'da yaşayan firari işadamı Cem Uzan'ı da çileden çıkardı. CHP'li gazeteci Şaban Sevinç'in yayınına katılan Uzan, duruma isyanını zehir zemberek ifadelerle dile getirdi. 

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı açıklanırken Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş başta olmak üzere diğer aktörlerin mutsuz görüntüsüne dikkat çeken Uzan, "Kendi destekçilerinin reaksiyonunu gördüler. Bu reaksiyon altında ezildi hepsi" dedi. 

Cem Uzan daha sonra şunları söyledi:

"Şaban Bey gözünüzü seveyim... Allah rızası için... Türkiyem... 7 cumhurbaşkanı yardımcılı bir rejim yok dünyada... Yapmayın gözünüzü seveyim! İntihar mı etmek istiyorsunuz siz yahu? Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz siz yahu? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan bir rejim dünyada yok!"

Murat Kurum'dan gençlere dijital mektup: Deprem kapıyı çalmadan harekete geçeceğiz Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE KARŞI DAVALARINI KAYBETTİ

Hakkında 47 yılı aşan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aleyhine açtığı davaları bir bir kaybetmiş ve Uzan'ın Fransa'daki banka hesaplarına tedbir konmuştu.

Mal varlıklarına yönelik ihtiyatî tedbir kararlarından ötürü Cem Uzan'ın Fransa bankalarındaki parasını çekemediği, bu ülkedeki mallarını da satamadığı belirtiliyor. 

TMSF, Uzanlar'ın yol açtığı zararları telafi etmek için yurtdışında hukuk mücadelesini sürdürüyor. 

Cem Uzan geçtiğimiz aylardaki açıklamasında, 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını iddia etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading