Yandex Metrica
SON DAKİKA
Numan Kurtulmuş'tan Meclis Başkanlığı cevabı: 'Meclis üzerine düşeni yapacak ve burada seçim gerçekleşecektir'

Numan Kurtulmuş'tan Meclis Başkanlığı cevabı: 'Meclis üzerine düşeni yapacak ve burada seçim gerçekleşecektir'

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM'de milletvekili kaydını yaptırdı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, adının Meclis Başkanlığı için geçtiği yönündeki soruyu da cevapladı.

Politika

14.02.2024, 22:25

TBMM'de milletvekili kaydını yaptıran AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından yeni dönemin başladığını belirterek, "Her alanda çok daha güçlü, birlik beraberlik içerisinde, bütünleşmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz. Seçim tartışmaları geride kaldı. Türkiye bundan sonra büyük bir millete yakışır şekilde, üzerine düşen hedefleri gerçekleştirecek adımları Allah'ın izniyle hep beraber atacaktır" ifadelerini kullandı.

.

Hatay anketinde dikkat çeken detay! CHP'li Lütfü Savaş fark yedi Haberi Görüntüle

"YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYORUZ"

Seçim sonuçlarına dünyadan gösterilen ilginin, iftihar tablosu olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde yasamaya da çok büyük görevler düşüyor. Yasama, güçlü şekilde yoluna devam etmek durumundadır. Bu parlamentoda çok sayıda siyasi parti, farklı siyasi görüşler olacak. Farklı siyasi görüşlerin demokratik olgunluk içerisinde, birlik beraberlik içerisinde, milli menfaatlerimiz çerçevesinde tartışıldığı, milletin karar mekanizması olan TBMM'ye de çok büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Özgür Özel'i dumura uğratan yanıt: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy var Haberi Görüntüle

TBMM BAŞKANI OLACAK MI?

Kurtulmuş, Meclis Başkanlığı için isminin geçtiği yönündeki soruya "TBMM bütün bunları da kendi doğası içerisinde yapacaktır. Nasıl ilk sefer bir iki turlu bir seçimi böyle güle oynaya yaptıysak, Türkiye'de seçimden sonra olan işler var. Bunlardan bir tanesi kabinenin açıklanması, bir tanesi de Meclis'teki görevlerin seçilmesidir. Meclis üzerine düşeni yapacak ve burada seçim gerçekleşecektir" cevabını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading