Yandex Metrica

Numan Kurtulmuş'tan HÜDAPAR açıklaması: İnşallah...

Numan Kurtulmuş'tan HÜDAPAR açıklaması: İnşallah...

Katıldığı canlı yayında HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı'na dahil olacağı yönündeki iddialarla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu ittifakın gelişmesi Türkiye'nin lehine olduğu kanaatindeyiz" dedi.

Politika

23.01.2024, 22:18

Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı'na katılacağı yönündeki iddialarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cumhur İttifakı'nın genişlemesinin Türkiye'nin lehine olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli de Cumhurbaşkanımızı ziyaret ediyor, sayın Cumhurbaşkanımız da iadeyi ziyarette bulunuyor. Görüşmede tabii ki seçim de konuşulmuştur. Türkiye'nin uluslararasında karşılaştığı meseleler de konuşulmuştur. Son derece olumlu, iki parti arasındaki konuları yakınlaştıran görüşme trafiği, iki lider de birbirini nezaket içinde dinleyerek görüşlerini paylaşmıştır.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

"ORTAK BİR MUTABAKATLA YÜRÜYORUZ"

Yeni sistem 50 +1 gerektiriyor. Adı üstünde ittifak. Birbirlerine iltihak etmiyorlar. Bizim en büyük avantajımız hangi konularda temel yaklaşımlarımızın ne olduğu konusunda ortak bir zeminde, ortak bir mutabakatla yürüyoruz. AK Parti ve MHP tabii ki iki ayrı parti.

HÜDAPAR da bu ittifakın içerisine katılır. Cumhur İttifakı olarak bu istikamette yürüyüşümüze devam ederiz. Kıbrıs'ta kapalı Maraş'ın açılması, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtulmasına Türkiye'nin destek vermesi bu bizim ittifakın ortak paydası. Bu politikalara destek verecek siyasi partiler tabii ki önemlidir. Bunlar Türkiye'nin milli meseleleridir. TOGG'un açılışı, Türkiye Yüzyılı sadece bir partinin değil, ortak hedefimizdir."

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Ankara'daki evinde ziyaret etmişti. Görüşme sonrası Ankara kulislerinde bomba bir iddia ortaya atıldı. Cumhur İttifakı'na 2 partinin daha katılacağı öne sürülürken, bu partilerin HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi olacağı belirtildi.

Bahçeli ile görüşmesinden 1 gün önce TRT canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli ve milli anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açık. Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti, MHP ve BBP olarak güçlü bir şekilde devam ediyoruz" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading