Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi TBMM'de

Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi TBMM'de

Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda başladı.

Politika

23.01.2024, 18:53

Komisyon, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplandı.

Altunyaldız, dünyada enerjiye olan talebin gün geçtikçe arttığını, enerji yatırımlarının öneminin giderek daha fazla anlaşıldığını belirterek, bu alanda yapılan çalışmalara bakıldığında enerji talebi ile ekonomik aktivite arasında çift yönlü bir nedensellik ilişkisinin bulunduğunu kaydetti.

Enerji talebindeki yüzde 1'lik artışın ülkelerin büyüme oranına yüzde 0,59'luk katkı sunduğunu dile getiren Altunyaldız, Uluslararası Enerji Ajansı'nın, 20. yüzyılın ikinci yarısıyla beraber başlayan enerji talebindeki artışın önümüzdeki dönemde de süreceğini öngördüğünü ifade etti.

Ajansın verilerine göre önümüzdeki 20 yıllık dönemin sonunda enerji talebindeki artışın yüzde 48'i bulacağını aktaran Altunyaldız, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için gerekli enerji üretim yollarının öneminin de arttığını dile getirdi.

Ziya Altunyaldız, çevreyi, toplumu ve gelecek nesilleri göz önüne alan güvenilir, ucuz, sürdürülebilir ve erişilebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacın diğer alternatiflere göre nükleer santralleri bir adım öne çıkardığını vurguladı.

Nükleer enerjinin, küresel emisyon azaltım hedefleri doğrultusunda etkinliğinin altını çizmek istediğini belirten Altunyaldız, mevcuttaki nükleer enerjinin, CO2 emisyonlarını tüm dünyada yılda 2 milyar ton oranında azalttığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading