Yandex Metrica

Mustafa Elitaş kimdir? Mustafa Elitaş kaç yaşında ve nereli?

Mustafa Elitaş kimdir? Mustafa Elitaş kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kimdir? Mustafa Elitaş kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

07.02.2024, 13:03

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili olan Ekonomist ve Sanayici Mustafa Elitaş’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Mustafa Elitaş kimdir? Kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Mustafa Elitaş’ın hayatı ve biyografisi. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR? 

5 Şubat 1957 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelen Mustafa Elitaş, ilk, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu şehir Kayseri’de tamamlamış ve lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Çalışma hayatına henüz öğrencilik dönemlerinde iki yıl muhasebe ve pazarlama alanlarında çalışarak başlayan Mustafa Elitaş, Kayseri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği ve Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

MUSTAFA ELİTAŞ’IN SİYASİ HAYATI 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 22, 23, 24, 26 ve 27. dönemlerde Kayseri Milletvekili seçilen Elitaş, ayrıca üç dönem AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüştür.  

Mustafa_Elitaş_kimdir

Mustafa Elitaş, aynı zamanda TBMM’de görev aldığı süre boyunca Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.  

Daha sonra 2015 yılında kurulan 64.Hükümette ise Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Elitaş, 31 Mart 2021 tarihinde ise tekrardan AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçilmiştir. 

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine halen devam etmekte olan Mustafa Elitaş, evli ve dört çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading