Yandex Metrica
SON DAKİKA
Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nereli ve kaç yaşında?

Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nereli ve kaç yaşında?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir, nerelidir ve hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Kurum’un hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

28.03.2024, 10:42

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un hayatı hakkında merak edilenler... 

Murat Kurum'dan canlı yayında anket açıklaması: 'Kazanacağız' deyip oran verdi Haberi Görüntüle

MURAT KURUM KİMDİR? 

1976 yılında Ankara’da dünyaya gelen Murat Kurum, lise eğitimini Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans eğitimini tamamlayarak mezun olan Kurum, 2017 yılında Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yapmıştır. 

1999-2005 yılları arasında ise inşaat faaliyetleri alanında hizmet veren çeşitli özel kuruluşlarda çalışan Murat Kurum, bu kuruluşlarda koordinatör, mühendis ve şantiye şefi olarak görev almıştır. 

Devlet Bahçeli 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda 11. kez MHP Genel... Haberi Görüntüle

MURAT KURUM HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR? 

2005 yılında başladığı TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’ndaki uzmanlık görevine 2006 yılına kadar bir yıl devam eden Kurum, buradaki görevinin ardından 2009 yılına kadar ise TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü yapmıştır. 

Murat_Kurum_Kimdir

Murat Kurum ayrıca 2018 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık TOKİ Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ’nin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine de devam etmiştir. 

CHP'li Hasan Akgün'den Türk halkını aşağılayan skandal sözler Haberi Görüntüle

MURAT KURUM NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

Murat Kurum, 10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan bakanlar kuruluna Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmıştır. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı görevine halen devam etmekte olan Murat Kurum, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading