Yandex Metrica

Muharrem İnce'den eski partisine sert sözler: Hiçbiri kendine güvenemiyor, 'Ben Erdoğan'ı yenerim' diyemiyor

Muharrem İnce'den eski partisine sert sözler: Hiçbiri kendine güvenemiyor, 'Ben Erdoğan'ı yenerim' diyemiyor

CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, eski partisine ve 6 partinin mutabakat metnine sert sözlerle yüklendi. İnce, muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına ilişkin, 'Muhalefet, adayını erken belli etmeyecekmiş, yıpranırmış. 20 senedir Erdoğan orada yıpranmıyor da sen niye yıpranıyorsun.' ifadesini kullandı.

Politika

23.01.2024, 19:02

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, partisinin düzenlediği İzmir programı kapsamında İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ni (İZDEDA) ziyaret ederek, depremzedelerle temasta bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, bu toplantının ardından Balçova'da bir kafede üniversite öğrencileriyle buluştu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Burada altı muhalefet partisi liderinin yuvarlak masada imzaladığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" mutabakat metnine değinen İnce, metinde Atatürk'ün isminin geçmediğini, İstanbul Sözleşmesi'ne değinilmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'CHP'DEN BİR SÜRÜ MEMNUNİYETSİZ VAR'

Bu mutabakatın yürüyeceğine inanmadığını kaydeden İnce, muhalefetin oylarını böldükleri eleştirisiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bunu söyleyenler matematik bilmeyenler. İkili bir sistem var, bir iktidar tarafı, bir de muhalefet. Ben Cumhur İttifakı'na geçmediğim sürece bu tarafta kalmış oluyorum. O zaman bölme olmaz. Biz muhalefet tarafında kaldığımız için oy bölmesi yok. Bunu söyleyen yalancılar korkuyorlar. İzmir'de CHP'den bir sürü memnuniyetsiz var. 'Yeter ki AK Parti gelmesin' diye oy veriyorlar CHP'ye. O oyları kaybetmek istemiyorlar, dolayısıyla 'oyları bölüyorlar' diyorlar. Bizim gidip Erdoğan'ı destekleyecek halimiz yok. Ama yeni bir yol açmak istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

''HİÇBİRİ 'BEN ERDOĞAN'I YENERİM' DİYEMİYOR''

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına da değinen İnce, "Hiçbiri kendine güvenemiyor, 'Ben Erdoğan'ı yenerim' diyemiyor. Ben diyorum, onu yenerim diyorum. Muhalefet, adayını erken belli etmeyecekmiş, yıpranırmış. 20 senedir Erdoğan orada yıpranmıyor da sen niye yıpranıyorsun?" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading