Yandex Metrica
SON DAKİKA
Muhalefete tepki: 10 büyükelçiye 'haddinizi bilin' deseydiniz ya

Muhalefete tepki: 10 büyükelçiye 'haddinizi bilin' deseydiniz ya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde kadın kaymakamların sayılarındaki artışı hatırlattı ve konuşmasının devamında muhalefetin on büyükelçi konusundaki tutumuna sert tepki gösterdi.

Politika

23.01.2024, 18:11

Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada kadın kaymakam ve muhtarların sayısındaki artışa dikkat çekti. 15 Temmuz'a kadar kadın kaymakam sayısının 35 olduğunu fakat şimdi 85'e yükseldiğini belirten Bakan soylu, yakında alacaklarıyla birlikte bu sayının 100'ü aşacağına dikkat çekti. Soylu, "Bu mülki idare hayatında bir devrimdir. Her birini yapana kadar canım çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan müjde: 4 ilçeyi birbirine bağlayacak tramvay hattı geliyor Haberi Görüntüle

'KADINLAR MUTLAKA MUHTAR ADAYI OLSUNLAR'

117 kadın muhtar sayısının ise bugün 1123 olduğunu ifade eden Soylu, kadınlara mutlaka muhtar adayı olmaları çağrısında bulundu.

KADES uygulamasının da başarı sağladığını belirten Soylu, birincilik elde eden uygulama nedeniyle ödül almak üzere Roma'ya gideceklerini söyledi. 

ŞANLIURFA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Şanlıurfa Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR YOL KATETTİK'

Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye'nin çok önemli bir yol katettiğini söyleyen Bakan Soylu, mahalleleri metruk ve terk edilmiş binalardan kurtarmak zorunda olduklarını dile getirdi ve "Beyoğlu'nda çok büyük bir bina metruk bir bina haline gelmekte, biz bu binanın etrafını tuğlayla öreceğiz, yıkmak da mümkün değil, onu metruk bir bina olmaktan kurtardık. Hepinizden ricam bu konuda cesaretli olalım. Her bir çocuğumuzun orada zehirlenmesi bizim için kabustur." ifadelerini kullandı.

'PKK'nın yolundan giden şer..le yakın değilim!' demişti: CHP'li başkan adayının... Haberi Görüntüle

'BU TOPRAKLAR VAR OLDUĞU SÜRECE MUHTARLIK VAR OLACAKTIR'

Muhtarlar üzerinden propagan yapıp, görevlerinin gereksiz olduğunu savunanları sert bir dille eleştiren Soylu, "Muhtarlık ne işe yarıyor" diyenlere şu ifadelerle seslendi: "Biz muhtarlıklarla afetlerde çalıştık. İnsanlar önce muhtarlıklara başvuruyor. Bir deprem oldu, anında müdahale için muhtarlıkla paylaşacaksın. Sel afetinde, İzmir depreminde... Muhtarların bize göre çok işi var. Bu topraklar var olduğu sürece muhtarlık var olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'istenmeyen adam' ilan edilen on büyükelçi ve ülkelerinin geri adım atması üzerine garip bir şekilde rahatsızlık duyan muhalefetin tutumunu da eleştiren Soylu, "Biz güçlü bir ülkeyiz, zorlukların bizi yıldırmadığı bir ülkeyiz. Bizi bir cendereye düşürmek istiyorlar. Muhalefetin tavrını üzüntüyle karşıladığımı söylemek isterim. 10 büyükelçiye bir 'haddinizi bilin' deseydiniz ya." ifadelerini kullanarak, muhalefetin büyükelçilere sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading