Yandex Metrica

Milyonları heyecanlandıran gelişme: Kılıçdaroğlu adaylığını en geç mart ayında açıklar!

Milyonları heyecanlandıran gelişme: Kılıçdaroğlu adaylığını en geç mart ayında açıklar!

Altılı Masa'da yılan hikayesine dönen cumhurbaşkanı adayı konusu hâlâ netleşmedi ama CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş net konuştu: Kılıçdaroğlu en geç mart ayına kadar adaylığını açıklar!

Politika

23.01.2024, 20:15

Milyonları heyecanlandıran bilgiyi CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş açıkladı. TV100'de Gürkan Hacır'ın moderatörlüğündeki Taksim Meydanı programının daimi konuğu Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına adaylığını en geç mart ayına kadar ilan edeceğini duyurdu. 

Altılı Masa'da cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu yılan hikayesine dönmüş olsa da CHP Lideri'nin kendi adaylığını seçimler yapılmadan ilan etmesi bekleniyor. Barış Yarkadaş, CHP kulislerinden edindiği izlenimleri şöyle anlattı:

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU HER KOŞULDA ADAY 

Kemal Kılıçdaroğlu

"Görülen net bir şey var: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her koşulda adaylığa hazır. Muhtemelen 18 Ocak'taki toplantıdan sonra, belki de 24 Ocak'ta Kemal Bey'in adaylığı 4 sloganla gündeme gelebilir. Bunlar 'liyakat', 'adalet', 'refah' ve 'kalkınma' olabilir. 

Uğur Mumcu'nun katledildiği tarihin yıldönümü kapsamında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklanabilir. Benim CHP Genel Merkezi'nden edindiğim izlenim Kemal Bey'in tüm görüşmeler tamamlandıktan sonra 15 Şubat ile 1 Mart arasındaki bir tarihte cumhurbaşkanı adaylığını Ankara'da açıklayacağı yönünde. Altılı Masa'nın onayı olsa da olmasa da Kemal Bey'in adaylıkta kararlı olduğu, 15 Şubat'la 1 Mart arasında adaylığını açıklayacağı yönünde çeşitli iddialar var."

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

O PARTİLERE MECLİS KONTENJANI

Yarkadaş dünkü yazısında ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'daki 4 partiye TBMM'de temsil edilebilmeleri için kontenjan ayıracağını iddia etmişti. Buna göre Kılıçdaroğlu, anketlerde oy oranları yüzde 1'i geçmeyen bu partilere, milletvekili seçimlerinde 30'un üzerinde kontenjan ayıracak ve parti liderleri ile yakınındakilerin Meclis çatısı altına girmelerini sağlayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise Altılı Masa'ya TBMM için kontenjan ayırma seçeneğine sıcak bakmadığı belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading