Yandex Metrica

Milliyetçi ile bölücü aynı masada! Bu nasıl ittifak?

Milliyetçi ile bölücü aynı masada! Bu nasıl ittifak?

HDP’den istifa ettikten sonra TİP’e geçen milletvekili Ahmet Şık'ın Türkiye’yi “katil devlet” olarak suçladığı skandal sözler sonrası gözler İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e çevrildi. Akşener'in daha önce destek verdiği Ahmet Şık'a desteği eleştiri konusu.

Politika

23.01.2024, 17:32

HDP’den istifa ettikten sonra TİP’e geçen milletvekili Ahmet Şık, Türkiye’yi “katil devlet” olarak suçladığı sözleriyle gündemde. Muhaliflere sokağa çıkın çağrısı yapan Şık’ın skandal ifadeleri sonrası gözler eski ittifak ortağı Meral Akşener'e çevrildi. 

  • Ahmet Şık, “Demek ki bu iş yasayla, seçimle olacak bir şey değil. Seçimle olacağını düşünüyorsanız, bu iktidarı indirmenin yolu güçlü bir protesto hareketidir. Bu sessizliği ya da kenara çekilip umutsuzluk aşılamayı ve bunu yapanlara da kenarda alkış tutmayı anlamakta zorlanıyorum. Bugünden tezi yok eğer bunun için uğraşılmazsa bir ses sokağa yansımazsa ya da ilgilisine ulaştırılamazsa biz çok şey kaybederiz” dedi.

CHP DESTEK VERDİ AMA AKŞENER SUSKUN

Sokak çağrısı yapan Ahmet Şık'a CHP'den jet destek geldi. CHP İstanvul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ''Ahmet Şık canımızdır, dostumuzdur nokta' açıklamasıyla kalkışma çağrısına desteğini açıkladı. Aslında Ahmet Şık'ın 'katil devlet' ifadesiyle kalkışma çağrısı yapması da, CHP'nin devlet düşmanı ifadelere desteği de artık şaşırtıcı değil. Ancak hala şaşırtıcı bulunan bir konu var: Ülkücü ve devletçi bir ideolojiyi benimsediği idddiasında olan bir partinin Genel Başkanlığını yapan Meral Akşener'in bu bloktaki yeri.

'ARAMIZA HOŞGELDİN KARDEŞİM'

Bugüne kadar HDP ile yanyanya fotoğraf vermeme politikası üzerinden ittifakı zımnen kabul etmeme yöntemini kullanan  İYİ Parti Lideri Akşener artık iyice köşeye sıkışmış durumda. HDP kurmaylarının 2023 öncesi bir araya gelme zorunluluğunu ortaya koymasının yanı sıra, HDP çizgisindeki isimlerin 2023 öncesi gerçek niyetlerini açığa dökmesi ve Meral Akşener'in daha önce bu isimlerle geliştirdiği dostane dil tartışma konusu.

O örneklerden biri Akşener'in  2018 yılında Ahmet Şık'a hitaben yazdığı bir tweet. İYİ Parti lideri o paylaşımında ''Haksızlık ve hukuksuzluk insanlarımızın yıllarını çalıyor. Sn. Murat Sabuncu ve Sn. Ahmet Şık aramıza hoş geldiniz.'' ifadelerini kullanıyor. Yani Akşener bir anlamda sürdürdüğü siyasi dostlukla 'katil devleti yıkmalıyız' siyasi söylemine sahip çıkmış oluyor. 

TERÖRÜ AKLAMAYA ÇALIŞMIŞTI

Akşener'in samimi bir karşılamada bulunduğu Ahmet Şık, Cumhuriyet Gazetesi'nde çalıştığı o yıllarda, İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alınmadan önce teröristlerle yaptığı röportajla gündeme oturmuştu. Kiraz'ı şehit eden teröristlerin "Bu eylem mecbur bırakıldığımız bir yöntem" sözlerini manşete taşımıştı. işte tam da bu nedenle İYİ Parti Lideri Akşener'in siyasi ikbal beklentisi ve AK Parti iktidarına son verme motivasyonuyla kendi siyasi ideolojisini yok sayması tepkiye neden oluyor. 

KALKIŞMAYLA TEHDİT ETTİ

Youtube Medyascope kanalında Ruşen Çakır'ın sorularını cevaplandıran Ahmet Şık iktidar değişiminin sosyal medyadan tepkilerle veya yasayla olamayacağını belirterek "Bu işler yasayla seçimle olacak işler değil ya da seçimle olacağını düşünüyorsanız bu iktidarı indirmenin yolu güçlü bir protesto hareketidir. Bugünden itibaren ses sokağa yansımazsa biz çok şey kaybederiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading