Yandex Metrica
SON DAKİKA
Millet İttifakı'nda büyük buluşma bugün! Kim kimin yanına oturacak?

Millet İttifakı'nda büyük buluşma bugün! Kim kimin yanına oturacak?

CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve DP liderleri bugün bir masanın etrafında toplanacak. Millet İttifakı bileşenleri, eğer oturma düzenine ilişkin bir kriz çıkmazsa 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Programı'nı açıklayacak.

Politika

23.01.2024, 18:48

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 muhalefet partisi bugün buluşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bu akşam bir masa etrafında toplanarak fotoğraf verecek. 

CHP'li Çankaya Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşmesi beklenen buluşmanın adresi Ahlatlıbel Tesisleri... Liderler arasında oturma düzenine ilişkin bir kriz çıkmazsa Millet İttifakı bileşenleri 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Programı'nı açıklayacak. 

Meral Akşener'den eski ortaklarına bombardıman: Arkadaşlar dümen içindeymiş Haberi Görüntüle

YUVARLAK MASA ONLARI BEKLİYOR

Liderlerin masada 'alfabetik sıraya göre' oturabileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, oy oranına bakılmaksızın herkesin eşit şekilde söz hakkına sahip olacağı mesajı vermişti. Yuvarlak masada olması beklenen buluşma eğer soyadı sırasına göre yapılırsa sıralama şöyle olacak: Akşener, Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu, Uysal.

Masa yuvarlak olduğu için son sıradaki Uysal'la ilk sıradaki Akşener yan yana gelmiş olacak. 

İttifak içerisinde ekonomik konuları Deva Partisi'ne, anayasaya ilişkin programı da Gelecek Partisi'ne emanet eden Kılıçdaroğlu'nun Saadet, DP ve İYİ Parti'ye hangi görevleri tevdi ettiği bilinmiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading