Yandex Metrica

'Millet İttifakı ismini değiştirmezse onlara 'Gasp İttifakı' diyeceğiz! 

'Millet İttifakı ismini değiştirmezse onlara 'Gasp İttifakı' diyeceğiz! 

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, seçimlere katılmalarının önünde herhangi bir engel olmadığını ifade ederek, Millet İttifakı'nın ismini değiştirmemesi halinde söz konusu ittifakı 'Gasp İttifakı' olarak adlandıracaklarını söyledi.

Politika

23.01.2024, 19:11

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İzmir'de bir otelde basın toplantısı düzenledi. Burada, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nacar, Millet Partisi'nin seçimlere katılma hakkına sahip partilerden olduğunu söyledi.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

MİLLET İTTİFAKI MİLLET PARTİSİ'NİN İSMİNİ KULLANIYOR

Siyasi parti siciline kayıtlı siyasi partilerin isim, amblem, rumuz ve rozetlerinin kanun gereği başka bir siyasi partice kullanılamayacağını kaydeden Nacar, ancak "Millet İttifakı'nın" kendilerinin ismini kullandığını iddia etti.

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Haberi Görüntüle

'SİYASİ NEZAKETLE UYARDIK'

Düzenledikleri kurultayda siyasi partilere çağrı yaptıklarının altını çizen Nacar, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Dedik ki kanun açık; Millet Partisi'nin ismini oluşturduğunuz ittifakta kullanamazsınız. Halk İttifakı, Deva İttifakı, Gelecek İttifakı diyebilirsiniz ama içinde olmadığımız bir ittifakta ismimiz kullanılamaz. Siyasi nezaketle bunun uyarısını yaptık. Şu uyarıyı da yaptık; 'Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı gasp ittifakı olarak tanımlayacağız.' dedik."

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

'AYIPTIR, HAKSIZDIR, KANUNA HAYKIRIDIR'

Bu uyarı sonrası birçok siyasi parti genel başkanı ve kurmaylarının bu konuya dikkat etmesine rağmen ana muhalefet partisi liderinin bu ismi kullanmaya devam ettiğini kaydeden Nacar, "Ayıptır, haksızdır, kanuna aykırıdır. Her birimizin isimleri kendine özeldir." dedi.

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

'ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ'

Nacar, Millet İttifakı isminin ilk kullanıldığı dönemde Yüksek Seçim Kuruluna yaptıkları başvurunun reddedildiğini ifade ederek, o dönem partisi seçimlere giremediği için diğer hukuksal yollara başvurmadıklarını, ancak bu kez Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceklerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading