MHP lideri Devlet Bahçelİ'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Hesaplaşmadan helalleşme olmaz
Son dakika haberleri... Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, helalleşme çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken 'Madem bir yolculuğa çıkıyorsun o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir. Hesaplaşmadan helalleşme olmaz.' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında güdneme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;
Teşkilatlarımız, disiplinli, düzenli olmakla beraber meselelerin takipçisidir. Her kademedeki dava arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.
'2023 ZAFER YILI OLACAKTIR'
Bizim anketimiz girdiğimiz gönüllerdir, konvoylarımızı selamlayan yüreklerdir. Bizim anketimiz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarıdır. Bizim anketimiz coğrafyanın dört bir yanında kahramanca ve dik duruşla mücadele eden Türkiye'yi yarı yolda bırakmayacağım diyen sessiz çığlık, aziz millet evlatlarıdır. Siparişle çalışan anket firmaları ne söylerse söylesin, 2023 Cumhur İttifakı'nın zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz ellerdir.
'CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK PATLAK OLMAZ'
MHP kulislerin, lobilerin, karanlık senaryoların partisi değildir. Bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz. Cumhur İttifakı geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Türkiye sevdasının kökleşmesidir. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş olmayıp Türk Milleti'nin özlemlerinin tezahürüdür.
'CUMHURBAŞKANI İLE ARAMIZDA GERGİNLİK DEĞİL MUHABBET VAR'
Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil, mubabbet vardır. Gerisi laf-ı güzahtır. Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız. Bu sistemin meşruyet temeli yüzde 50 +1'dir. Yüzde 50 +1' sistemini eleştirilenleri makul görmemiz mümkün değildir. Sayın Cemil Çiçek sizin dilinizin altında sakladığınız bir oran var mı? Varsa söyleyin de bilelim niyetinizi görelim. FETÖ'cü Fehmi Koru ile aynı şeyleri söylüyorsunuz.
BAŞAK CENGİZ CİNAYETİ
Başak Cengiz hiç tanımadığı bir manyak, bir sadist tarafından canına kıyılmıştır. Bu aşamada her cümle anlamsız, her cümle faydasızdır. Artık konuşma zamanı değil gereğini yapma zamanıdır. Bu barbar akının önüne geçmek zorundayız. Kadınlarımız ölüyorsa medeniyetimiz can çekişiyor demektir. İnsanlık değerlerini ayaklar altına alan hiçbir caniye tahammül edemeyiz, kulağımızın üstüne yatamayız. Kadın cinayetleri iç barış, huzur ortamımızı tahrip edecek boyuttadır. Vakit şiddetin kökünü kurutma vaktidir.
'İDAM CEZASI TARTIŞILMAYA AÇILMALIDIR'
Şiddeti durdurmak maksadıyla hem güvenlik önlemleri hem cezalar artırılarak hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. İyi hal indirimi akli denge sorunu sebebiyle ceza indirimine imkan tanınmamalıdır. Gerekirse idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır. Medyada kadınlara yönelik cinayetlerin ifşasına son verilmelidir. Son yıllarda yaygınlaşan milli değerlerimizi hedef alan dizi filmler toplumsal hayatımızı zehirlemektedir.
MHP'nin şiddeti önleme önerileri şunlardır.
1- Ailenin korunması şiddettin önüne geçilmesi konusunda ruhsal bir analizin gerekliliği zorunluluktur. Evlilik aşamasında olanların ruhsal yapısı analiz edilmelidir.
2- Mahkemeler cinayet davalarında süratle karar vermeli. İyi hal indirimi uygulanmamalıdır. Çocuk istismarı, tecavüz davalarında caydırıcılığın artırılması için gerekirse idamın gündeme gelmesi gerekmektedir.
3- Kadın cinayetleri medyada tekrar tekrar gösterilmemelidir.
4- Dizi ve filmlerde kadına şiddet görüntülerine yer verilmemelidir.
'HESAPLAŞMADAN HELALLEŞME OLMAZ KILIÇDAROĞLU'
CHP'nin son 50 yıllık tarihi huzursuzluğun tarihidir. Bizim CHP'ye oy veren kardeşlerimizle bir sorunumuz yoktur ve olmayacaktır. Ancak bizim şuursuz Kılıçdaroğlu ile sorunumuz vardır ve bu sorunun çözümü 2023'te kurulacaktır sandıktır. Kılıçdaroğlu diyor ki "İktidar değişiyor, bir enkaz bırakarak gidiyorlar. Şimdi helalleşme zamanıdır, ben helalleşme yoluna çıkıyorum." Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle. Madem bir yola çıkıyorsun sana tek yönlü bir bilet almanı tavsiye ederim. Ülkede iktidar değişmiyor. Ortada bir enkaz da yok. Aksine Türkiye yükseliştedir. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşme olmayacaktır. CHP yönetimi PKK'yla helalleşmiş, CHP yönetimi FETÖ'cülerle helalleşmiş 15 Temmuz'a tiyatro demiştir. Madem bir yolculuğa çıkıyorsun o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir. CHP'yi tebrik eden İP'i beğenen PKK'lı Duran Kalkan 'Seçimi beklemeyin sokağa çıkalım. Muhalefete daha çok destek vermeliyiz' demiş. Terör örgütü elebaşlarını şımartan CHP'dir. Kılıçdaroğlu PKK'lı hainlere bir şey söyle de görelim. CHP'de yönetim işgal edilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu helalleşmeye geçmeden önce Türkiye düşmanlarından kurtulmayı denersen en doğru şeyi yapmış olursun.
EYT, 3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis'te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 Ek Gösterge'nin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz. Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur. Aralık ayında toplanacak komisyonun enflasyon üzerinde bir zam oranı belirlemesi temennimizdir.