Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Mevlüt Çavuşoğlu kaç yaşında ve nereli?

Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Mevlüt Çavuşoğlu kaç yaşında ve nereli?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Mevlüt Çavuşoğlu hangi görevlerde bulunmuştur? Bakan Çavuşoğlu’nun hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

01.03.2024, 01:22

>Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmekte olan ve başarılı diplomatik temaslarıyla adından sıkça söz ettiren Mevlüt Çavuşoğlu’nun hayatı ve siyasi kariyerine dair detaylar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Mevlüt Çavuşoğlu kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? 

İşte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hayatı hakkında merak edilenler... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Ortada bir matruşka ittifakı var Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR? 

5 Şubat 1968 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, lise eğitimini de doğduğu Alanya’da Ö.H. Emin Paşa Lisesi’nde birincilikle tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayarak 1988 yılında mezun olan Çavuşoğlu, 1991 yılında ABD’de New York Long Island Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını yapmıştır. 

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e darbe tepkisi: Tam bir akıl tutulması Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN AKADEMİK KARİYERİ 

Yüksek lisans eğitiminin ardından 1993 yılında Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı'nı da tamamlayan Mevlüt Çavuşoğlu, aynı yıl Bilkent Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ise özel öğrenci olarak doktora programına başlamıştır. Çavuşoğlu, daha sonra Jean Monnet Bursu ile 1993-1995 yılları arasında London School of Economics’de (LSE) "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" konulu doktora çalışmasına devam etmiştir. 

Çavuşoğlu, ayrıca 1995 yılında Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda (UNDP) görev almıştır. 

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN SİYASİ KARİYERİ 

AK Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Mevlüt Çavuşoğlu, gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti’den 22., 23. ve 24. dönem Antalya Milletvekili seçilmiştir. 2013 yılında mensubu olduğu AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.  

Mevlüt Çavuşoğlu, 2003 yılından 2014 yıllına kadar geçen sürede; Türk Delegasyonu Başkanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcılığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komitesi Başkanlığı, Turizm Kalkınma Alt Komitesi ve Göç Alt Komitesi Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Ekonomik İşler ve Kalkınma Komitesi, Denetim Komitesi, Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi, Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi üyelikleri gibi pek çok görevde bulunmuştur. 

2007-2010 tarihleri arasında Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi’nin Türk Delegasyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 

Mevlüt_Çavuşoğlu_kimdir

2010-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) başkanlığına seçilen Çavuşoğlu, bu göreve gelen ilk Türk parlamenter olması sebebiyle 7 Nisan 2014 tarihinde “AKPM Onursal Başkanı” unvanına layık görülmüştür. 

Ayrıca TBMM Türkiye-ABD ve Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun da başkanlık görevini yürüten Mevlüt Çavuşoğlu, 2013-2014 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevinde bulunmuştur. 

Muharrem İnce'den Özgür Özel'e seçim gecesi yanıtı: Bunu sana çırağım... Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU NE ZAMAN DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU? 

29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Hükümette Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak atanan Çavuşoğlu, 64. ve 65. Hükümetlerde de Dışişleri Bakanlığı görevine devam etmiştir. 

Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kurulan kabinesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Dışişleri bakanı olarak görevlendirilmiştir. 

İyi derecede Almanca, İngilizce ve Japonca bilen Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. 

CHP'liler isyan bayrağını çekti! Yüzde 16'sı sandığa gitmeyecek Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

Mevlüt Çavuşoğlu Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/mevlutcavusoglu

Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabı: >https://twitter.com/MevlutCavusoglu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading