Yandex Metrica

Metropoll anketine göre Deva seçmeninin yarıya yakını CHP'li

Metropoll anketine göre Deva seçmeninin yarıya yakını CHP'li

AK Parti tabanından oy toplamak için Abdullah Gül tarafından Ali Babacan'a kurdurulan Deva Partisi, iyice CHP'ye angaje oldu. Parti seçmenin yarıya yakını ikinci adres olarak CHP'yi görüyor.

Politika

09.02.2024, 19:25

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti oylarını bölme amacıyla Ali Babacan'a kurdurduğu Deva Partisi, AK Parti'den çok CHP tabanına göz kırpıyor. Son yayınlanan kamuoyu araştırma sonuçları bu yöndeki verileri doğruluyor. 

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar tarafından paylaşılan anket sonuçlarına göre, Deva Partisi seçmeninin yüzde 42,9'u kendi partisine oy vermemesi halinde ilk tercihlerinin CHP olacağını belirtti. 

Anket katılımcılarına "Kendi partinize oy vermeyecek olsanız hangi partiyi tercih edersiniz?" şeklinde sorulan soruya gelen cevaplar ilginç veriler ortaya koydu. Deva Partisi'nin yüzde 40'tan fazlasının ikinci tercih olarak CHP'yi seçtiğini gözler önüne seren ankete göre, Deva'nın geride kalan seçmenlerinden yüzde 28,6'sı ise İYİ Parti'ye oy vereceğini bildirdi. Yani şu anda yüzde 1 ilâ 1,5 bandında gezen Deva Partisi'nin seçmenleri, partileri dışında kendilerini CHP ve İYİ Parti'ye yakın hissediyor. 

Bu sonuçlar, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Gelecek ve Deva Partileri AK Parti'yi küçültemedi" şeklindeki tespitini de doğrulamış oldu. Metropoll anketine göre Deva seçmenlerinden hiçbiri, 'ikinci parti' seçeneğinde AK Parti'yi işaretlemedi. 

Deva seçmeninin ancak yüzde 14,2'si "Başka parti tercihim yok" derken, bu konuda en düşük rakamın CHP'den çıkması da dikkat çekti. CHP'lilerin sadece yüzde 11,9'u başka herhangi bir partiye oy vermek istemiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading