Yandex Metrica

Sitede Ara

Meclis'e geldi, locadan izledi: Bay Kemal'in yemin töreninde zor anları

Meclis'e geldi, locadan izledi: Bay Kemal'in yemin töreninde zor anları

Kemal Kılıçdaroğlu artık milletvekili olmadığı için Meclis'teki yemin törenini locada izledi. CHP'de genel başkanlık koltuğunu bırakmayan 'Bay Kemal', girdiği her seçimde kendisini mağlup eden Erdoğan'ı görünce ayağa kalkmadı.

Politika

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs'ta yüzde 52'nin üzerinde oy oranına ulaşarak yeniden başkan seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem Milletvekili Andiçme Töreni'ni izlemek üzere TBMM'yi ziyaret etti. Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna girdiği sırada Cumhur İttifakı'na mensup partilerin milletvekilleri ayakta alkışladı. 

Töreni locadan izleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis salonuna girdiğinde ne ayağa kalktı ne de onu alkışladı. Kılıçdaroğlu'na tören süresince Özgür Özel ve Selin Sayek Böke eşlik etti. 

Seçim kampanyası boyunca 'diktatör' olmakla suçladığı Erdoğan'a karşı yarışı yine geride tamamlayan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmak yerine Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin görevine son verdi. 'Değişim' mesajlarıyla partide yeni bir kampanya başlatan Kılıçdaroğlu, değişmeyen tek aktörün kendisi olacağını da ilan etti. 

Kılıçdaroğlu, artık milletvekili olmadığı için yemin törenini locadan izledi. 'Bay Kemal'in Millet İttifakı'ndaki ortakları Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal, TBMM'deki törene katılmadı. Kılıçdaroğlu haricinde törene gelen tek Altılı Masa bileşeni DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. 

Tören başlamadan önce CHP grubunda partili milletvekilleriyle yaklaşık bir saatlik toplantı düzenleyen Kılıçdaroğlu, basına kapalı oturumda vekillere yeni dönemlerinde başarı diledi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading