Yandex Metrica

Masada adaylık savaşı: Siha Sezgin altılı masanın adayını açıkladı

Masada adaylık savaşı: Siha Sezgin altılı masanın adayını açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Genel başkanımız Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak" açıklamasında bulundu. 13 Şubat tarihini dile getiren Tanrıkulu, altılı masadaki diğer genel başkanların da bu konuda hemfikir olduklarının mesajını verdi.

Politika

23.01.2024, 20:23

11 kez toplanan 6'lı masada adayın açıklanacağı tarih konusunda çelişkili ifadeler kullanılırken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu aday ismi konusunda çok net konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına vurgu yapan Tanrıkulu, "Büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak" dedi.

Tanrıkulu, 6'lı masa ve Millet İttifakı'nın ana gövdesini CHP'nin oluşturduğunu kaydederek, "Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve tabanları da sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda bir fikre sahipler. Dolayısıyla büyük bir aksilik olmadığı sürece genel başkanımız Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanacak. Bu 13 Şubat veya birkaç gün sonra olabilir ama açıklanacak. Ben liderlerde de böyle bir mutabakat olduğunu söylüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

"KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında adayın açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Kılıçdaroğlu aday belirleme sürecine ilişkin "13 Şubat'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başkanlığında bir araya geleceğiz. Burada 6 lider oturup bu konuyu konuşacağız ve daha sonra da bunu kamuoyuna duyuracağız." ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda seçimlerin ertesi gününe işaret ederek yaptığı, "Telefonun ucunda bir ses duyacaklar; Ben Kemal geliyorum" açıklaması ile aday olacağının mesajını bir kez daha verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

KİM KİME SICAK BAKIYOR, KİM KİMİ İSTEMİYOR?

6'lı masada İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına net bir şekilde karşı çıktığı biliniyor. Akşener ise, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olması için mücadele veriyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu her fırsatta 'Belediye Başkanları görevlerine devam edecek' diyerek kapıları iki isme kapatıyor. Ali Babacan ise son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile birlikte kendisinin de aday olabileceğini belirtiyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading