Yandex Metrica

İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş aslen nereli ve kaç yaşında?

İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş aslen nereli ve kaç yaşında?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında, aslen nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

03.04.2024, 00:09

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Mansur Yavaş’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları ve biyografisini sizler için derledik. Peki Mansur Yavaş kimdir? Nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Mansur Yavaş’ın hayatına dair ayrıntılar... 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ KİMDİR? 

23 Mayıs 1955 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya gelen Mansur Yavaş, İlk, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu Beypazarı ilçesinde tamamlayan Yavaş, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak 1983 yılında mezun olmuştur. Askerlik görevini ise Savcı olarak yapan Mansur Yavaş, daha sonra yine Ankara’da on üç yıl kadar serbest avukat olarak çalışmıştır.  

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ’IN SİYASİ HAYATI 

Gençlik dönemlerinde siyasete atılan ve 1989-1994 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yapan Mansur Yavaş, 1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Beypazarı Belediye Başkanı adayı olmuş ancak seçilememiştir. 

Yavaş, daha sonra 18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde tekrar aday olduğunu açıklamış ve MHP’den Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir. 

Mansur_Yavaş_kimdir

2009 yılına kadar iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı olarak görev yapan Mansur Yavaş, 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde bu kez MHP’den Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı olmuş ancak seçilememiştir.  

Yavaş, 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından aday gösterilmeyince, 2013 yılının Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçmiş ve CHP’den 2014 yılı yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olsa da seçilememiştir. 

2016 yılının Nisan ayında Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden Mansur Yavaş, 2018 yılında CHP’den tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterilmiş ve 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Türkiye geneli yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmiştir. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevine halen devam etmekte olan Mansur Yavaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading