Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mahir Ünal kimdir? Mahir Ünal kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Mahir Ünal kimdir? Mahir Ünal kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal kimdir? Mahir Ünal nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

25.03.2024, 12:28

Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürütmekte olan akademisyen ve siyasetçi Mahir Ünal’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Mahir Ünal kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Mahir Ünal’ın biyografisi ve hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

MAHİR ÜNAL KİMDİR? 

1 Temmuz 1966 tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi'nde dünyaya gelen Mahir Ünal, İlk ve ortaöğrenimini doğduğu yer Elbistan'da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’a giderek devam etmiştir.  

Lise eğitimini 1984 yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nde tamamlayan Ünal, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlayarak 1991 yılında mezun olmuştur. 

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

MAHİR ÜNAL’IN AKADEMİK KARİYERİ 

Lisansüstü öğrenimine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde devam eden Mahir Ünal, 1997 yılında Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yapmıştır.  

Ünal, akademik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı’nın doktora programında devam etmektedir.  

Çalışma hayatına 1992 yılında öğretmenlik yaparak başlayan Mahir Ünal, daha sonra kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim gibi konularda danışmanlık hizmetleri vermiştir.  

2005 yılında müşavir olarak İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) görev yapan Ünal, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. 

Mahir Ünal, ayrıca özel bir üniversitenin Davranış Bilimleri Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş ve aynı zamanda bir vakıf üniversitesinde de MBA alanında Örgütsel Davranış dersleri vermiştir. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na zor soru: 1 buçuk milyarlık malı... Haberi Görüntüle

MAHİR ÜNAL’IN SİYASİ KARİYERİ 

2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK PARTİ) siyasi eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlediği “Siyaset Akademisi” eğitim programında dersler veren Mahir Ünal, 2004 yılı itibariyle gerçekleşen tüm dönemlerinde AK PARTİ seçim kampanyalarının hazırlanmasını sağlayan strateji ekiplerinin içerisinde aktif olarak yer almıştır.  

Mahir Ünal, ayrıca Kıbrıs, Malezya, Irak, Mısır ve Lübnan gibi pek çok ülkede gerçekleşen seçim kampanyaları ve çalışmalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev almıştır.  

2009 yılında gerçekleşen AK PARTİ 3. Olağan Büyük Kongresi’nde ise Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilen Ünal, daha sonra partisinin AR-GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Mahir Ünal, aynı zamanda AK Parti’nin siyasi eğitim programı olan Siyaset Akademisi’nin de Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir.   

Mahir_Ünal_kimdir

Gerçekleşen genel milletvekili seçimlerinde AK Parti’den 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Ünal, 2011 yılında gerçekleşen genel seçimler sonrasında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir.  

2015 yılının Kasım ayında gerçekleşen genel seçimler sonrası kurulan 64. Hükümette bakanlar kurulunda yer alan Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmıştır.  

Ünal, ayrıca gerçekleşen AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi sonrasında ise partisinin Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlenmiştir.  

Daha sonra gerçekleşen AK Parti 6. Olağan Kongresi ile Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Mahir Ünal, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini halen yürütmekte olan Mahir Ünal, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading