Yandex Metrica

Lütfi Elvan kimdir? Lütfi Elvan neden istifa etti?

Lütfi Elvan kimdir? Lütfi Elvan neden istifa etti?

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir? Lütfi Elvan nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? Bakan Elvan’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

23.01.2024, 17:47

Berat Albayrak’ın istifa etmesiyle boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna atanan mühendis, ekonomist ve siyasetçi Lütfi Elvan’nın kim olduğu, hayatı ve biyogrofisi merak edilmektedir. Peki Lütfi Elvan kimdir, nereli ve ne iş yapar? 

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan hakkında merak edilenler... 

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?  

12 Mart 1962 tarihinde Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya gelen Lütfi Elvan, ailesinin üçüncü çocuğudur. İlk, orta ve lise öğrenimlerini ise Konya’da tamamlamıştır. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Elvan, İngiltere’ye giderek 1986 yılında Leeds Üniversitesi’nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Lütfi Elvan ayrıca ABD’de Delaware Üniversitesi’nde 1995 yılında Ekonomi alanında ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN’NIN ÇALIŞMA HAYATI 

Lütfi Elvan, çalışma hayatına 1987-1989 yılları arasında ETİBANK Genel Müdürlüğü Yöneylem Araştırma Grubunda mühendis olarak başlamıştır. Elvan, ETİBANK'ta çalışırken “Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının yaygınlaştırılması” çalışmalarına öncülük etmiştir. 

Lütfi Elvan, 1989 yılında göreve başladığı Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) 1996 yılına kadar Uzman Yardımcısı olarak çalışmıştır. 

Elvan, 1996-2002 yılları arasında ise Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevine atanarak, 2002 yılına kadar görevini sürdürmüştür. Bu süre içerisinde ayrıca 1999’dan 2002’ye kadar da OECD Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu’nun Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 

Lütfi Elvan, 2002-2007 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev almıştır. Ve yine bu tarihler arasında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.  

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN’NIN SİYASİ HAYATI 

Lütfi Elvan 2007 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde AK Parti’den Karaman milletvekili seçilmiştir. 

Elvan, 2007-2011 yılları arasında dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevini yürütmüştür. Ve yine aynı dönem içerisinde, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği ve Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

Lütfi_Elvan_kimdir

Lütfi Elvan, 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde de yeniden Karaman Milletvekili seçilmiştir.  

Elvan, 2011-2013 yılları arasında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerini yürütmüştür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

2013 yılının aralık ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde Antalya ve 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde ise Mersin Milletvekili seçilmiştir.   

Elvan, 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Yardımcısı olarak atanmış ve 24 Mayıs 2016 tarihinde Kalkınma Bakanlığı görevine getirilmiştir. 

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yeniden Mersin Milletvekili seçilen Lütfi Elvan, AK Parti’nin MKYK üyeliği ve daha sonra Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.    

Elvan, 24 Şubat 2019 tarihinde ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevine başlamıştır. 

Lütfi Elvan, 10 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen değişiklikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından >Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine halen devam etmekte olan Lütfi Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır. 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Lütfi Elvan kısa zaman evvel yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Eski Bakan, 02.12.2021 tarihinde yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

LÜTFİ ELVAN’NIN SOSYAL MEDYA HESAPLARI 

Lütfi Elvan Instagram hesabı: >https://www.instagram.com/lutfielvan

Lütfi Elvan Twitter hesabı: >https://twitter.com/lutfielvan


Loading