Yandex Metrica

Kuzuların sessizliği: Ne Ekrem İmamoğlu ne de Mansur Yavaş CHP'ye destek vermedi!

Meral Akşener'in kameralar önünde rest çekerek Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okumasının üzerinden saatler geçmesine rağmen ne Ekrem İmamoğlu'ndan ne de Mansur Yavaş'tan CHP yönetimine deste mesajı gelmedi.

Politika

04.03.2024, 15:57

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener zehir zemberek bir açıklamayla Altılı Masa serüvenini tamamladı.

2 Mart tarihli toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isimlerinden birinin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini isteyen ancak diğer liderlerin sert tepkisiyle karşılaşan Akşener, bugün kamuoyu önünde hem Yavaş hem de İmamoğlu'na açık bir çağrıda bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı mücadelesini CHP'yi bölme projesine dönüştüren Akşener, "Sayın İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıda bulunmak istiyorum. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor" dedi. 

Akşener'in bu ifadelerinin ardından tüm gözler İmamoğlu ile Yavaş'ın ne şekilde hareket edeceğine çevrildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ı aday göstereklerini ilan ederken ne Ekrem İmamoğlu ne de Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından bir işaret vermedi. 

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak rest çekmesinin ardından herkes Ekrem İmamoğlu'nun "Altılı Masa'nın neferiyim" şeklindeki beyanından hareketle CHP Lideri'ne destek mesajı vereceğini sanırken, İmamoğlu'ndan böyle bir mesajın gelmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 

İmamoğlu'nun aralık ayında Saraçhane'de sergilediği gösterinin devam etmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. 

"Destek açıklaması yap" şeklindeki baskılara İmamoğlu'nun ret cevabı verdiği iddia ediliyor.

Mansur Yavaş'ın ise henüz bir açıklama yayınlamamasına rağmen cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkmaktan uzak olduğu belirtiliyor. 

Gelinen noktada 2-3 Mart 2023 süreci şimdiden Türk siyaset tarihine yazıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading