Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kurum: 207 üniversiteyi 'İklim Dostu Kampüs' yapmak için kolları sıvıyoruz

Kurum: 207 üniversiteyi 'İklim Dostu Kampüs' yapmak için kolları sıvıyoruz

Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Çevre ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 207 üniversite kampüsünün tamamını 'İklim Dostu Kampüs' olarak dönüştürmek için girişimlere başladıklarını belirtti.

Politika

23.01.2024, 18:08

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada bugünden itibaren 207 üniversite kampüsünün tamamını "İklim Dostu Kampüs" olarak dönüştürmek için kolları sıvadıklarını ve üniversiteler tarafından belirlenecek olan iklim elçileriyle buluşma gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Bakan Kurum, üniversiteleri eğitim veren yerler olmanın yanı sıra medeniyetin inşasını gerçekleştirecek olan genç beyinlerin ve sağlıklı nesillerin yetiştiği merkezler olarak gördüklerini belirtti. 

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitim, öğretim ve üniversitelere son derece büyük yatırımlar yaptıklarını, aynı zamanda eğitim-öğretim hayatında var olan eşitsizliklere ve hukuksuzluklara da son vererek üniversitelere hem adaleti hem de eşit eğitim hakkını getirdiklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading