Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha: Mustafa Sarıgül'ün lideri olduğu TDP CHP'ye katılacak!

Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha: Mustafa Sarıgül'ün lideri olduğu TDP CHP'ye katılacak!

CHP listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'de kalmaya devam edecek. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, CHP'den milletvekili seçilip de kendi partilerine dönen vekillere ateş püskürdü.

Politika

23.01.2024, 20:59

Baraj problemi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden Erzincan 1. sıra milletvekili adayı gösterilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Haberi Görüntüle

"CHP'DE DEVAM EDECEĞİM"

Sarıgül, CHP'den ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin soruya şöyle cevap verdi: "Ben Erzincan'lıyım. Etrafı dağlık, ortası bağlık bir yerden geliyorum. Rüzgarının sert, delikanlısının mert olduğu bir yerden geliyorum. Ben Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Büyük bir oy farkı yakaladık. Ama bilelim ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliği olmasaydı seçilme şansım çok zayıftı. Biz vefalıyız. CHP çatısı altında seçime giren arkadaşlarımız hiç olmazsa yeminlerini yapsalardı da ondan sonra istifa etselerdi. Biz de öyle bir şey olmaz. Biz de vefa vardır. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz"



Kulislerde Mustafa Sarıgül’ün genel başkan olduğu TDP’nin önümüzdeki günlerde bir büyük kongre düzenleyeceği ve CHP’ye katılma kararı alacağı konuşuluyor.

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Mustafa Sarıgül, 2005 yılında CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından tüzüğün ”parti suçu” ile ilgili 68 ve 70. maddeleri uyarınca oybirliğiyle partiden ihraç edilmişti.

Sarıgül, hakkındaki bazı yolsuzluk iddialarıyla gerekçesiyle 11 Kasım 2004 tarihinde de ihraç istemiyle YDK'ya sevkedilmişti. 

Sarıgül 2020 yılında DSP’den ayrılarak Türkiye Değişim Partisi’ni kurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA RAKİP Mİ OLACAK?

Mustafa Sarıgül, 2005 yılındaki CHP'nin olağanüstü kurultayında Deniz Baykal'a rakip olmuş fakat kaybetmişti. Ayrıca kamuoyunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde tuttuğu ve üzerinde Mustafa Sarıgül yazan "Mavi yolsuzluk dosyası"nı çok konuşulmuştu. Parti içinde kalan Sarıgül'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için her zaman potansiyel bir tehlike olduğu bildiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading