Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi HDP'yi bir türlü tatmin edemiyor

Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi HDP'yi bir türlü tatmin edemiyor

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ne yapsa gizli ortağı HDP'yi tatmin edemiyor. "Öcalan'a özgürlük", "Güneydoğu'da federasyon" gibi konulara cesaret edemeyen partinin 'Demirtaş' mesajıyla yetinmesi HDP'lileri çileden çıkarıyor.

Politika

23.01.2024, 18:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sandıkta kurduğu ittifakın diyetini isteyen HDP'yi ne yapsa tatmin edemiyor. Kılıçdaroğlu'nun 'çözüm' çıkışı, Aykut Erdoğdu'nun 'Demirtaş' sözleri ve sonrasında Özgür Özel'in oldukça sıcak mesajları bile gayriresmi ortağın taleplerini dindiremedi. 

HDP'nin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmıştı. 

HDP'nin önemli isimlerinden Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu'na aba altından sopa gösterircesine "10-11 ili bizim sayemizde kazandınız, öyle 'yan cebime koy' olmaz" dedi. CHP'den geleceğe yönelik açık vaatler isteyen Türk, 'Kürtlerin' beklentisinin de bu olduğunu dile getirdi. 

2019 seçimlerinde Millet İttifakı'na destek veren HDP'liler sık sık, sözkonusu desteğin seçim işbirliği olduğunu ancak partilerinin kendi yolunu çizeceğini kaydediyor. 2023 yılında gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP oylarını kaybetmek istemeyen Kılıçdaroğlu ise PKK sorununu 'Kürt sorunu' olarak tanımlamaktan ve örgüte çözüm vaadinde bulunmaktan geri durmuyor. 

PKK ve siyasi uzantısı HDP ise İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 'demokratik özerklik' adı altında federasyon ilan edilmesini ve dağdaki PKK'lıların da kurulacak federasyon sınırları içerisinde 'polis gücü' (öz savunma güçleri) olarak istihdam edilmesini istiyor. 

Gazeteci Sedef Kabaş'ın Youtube kanalındaki yayınına katılan Aykut Erdoğdu, Selahattin Demirtaş'a sıcak mesajlar verdi. 

CHP ise HDP'lilerin bu taleplerine hiç değinmemeyi tercih ederek hapisteki Selahattin Demirtaş'a sıcak mesajlarla gizli ortaklarının gönlünü almaya çalışıyor. Bu stratejinin en bariz örneğini CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu sergiledi. Katıldığı bir canlı yayında Demirtaş'ın cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen Erdoğdu, "Valla Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilse, keşke ülkemizde böyle renklilikler de olsaydı" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'den kendilerine yönelik eleştirileri 'kıymetli' buluyor. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Demirtaş'ın 'siyaseten alıkonulduğunu' belirterek "Selahattin Demirtaş konusunda biz ciddi haksızlığa uğradığını her zaman söyledik" ifadelerini kullandı. HDP'lilerden gelen tehditvâri açıklamaları da sineye çeken Özel, bu partiden gelen eleştirilerin 'kıymetli talepler' olduğunu dile getirdi. 

CHP'de Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunan savunan partilileri Kılıçdaroğlu'nun nasıl teskin edeceği, bunu yaparken de HDP'yi gücendirmemeyi nasıl başaracağı merak ediliyor. Tabandan yükselen tepkileri önlemek için Kuvayi Milliye stratejisine sarılan Kılıçdaroğlu, bugünlerde sık sık 'kalpakla' pozlar veriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading