Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun postmodern zihniyeti! Ne o darağaçları mı kuracaksınız?

Kılıçdaroğlu'nun postmodern zihniyeti! Ne o darağaçları mı kuracaksınız?

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sosyal medya hesabından akılalmaz bir intikam mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve halkın iradesine adeta tehditte bulundu. Kılıçdaroğlu, yüzde 52.5 oy ile seçilmiş liderine 'oligark' tabirini kullandı. "Gözünüzün yaşına bakmayacağız" şeklinde, rövanşizmin bile ötesine geçen, tehditler savurdu.

Politika

23.01.2024, 18:55

Kaset kumpasıyla CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu dün youtuber edasıyla yayınladığı mesnetsiz videolarına bir yenisini ekledi. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EKİBİNE TEHDİT

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı twitle adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, ekibini hatta halkın iradesine tehditte bulundu. Bunun yanında  yüzde 52.5 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanına 'oligark' tabirini kullanması sosyal medyada büyük tepki çekti.
Yapılan yorumlarda Kılıçdaroğlu'nun oligark kelimesinden bihaber olduğu söylenirken, başka bir yorumda da halkın iradesine hakaret olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu'nun her defasında ülkenin seçilmiş liderine ve halkın iradesine tehditte bulunması 28 Şubat zihniyetinin hala tedavülden kalkmadığının en bariz götergesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

OLİGARK NEDİR?

Türkçeye Fransızcadan geçen Oligark kelimesi, Yunanca az, birkaç anlamına gelen "oligo-" ve yönetmek anlamına gelen "arkhein" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Oligarşi, küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şeklidir. Oligarşinin üyesi ya da destekçisi olan kişi ya da grupları tanımlamak için "oligark" terimi kullanılır. Yönetimdeki grup siyasi, askerî, dinî veya finansal gruplar gibi ülkenin önde gelen gruplarından birisi olabilir. Bazı siyaset bilimcileri, yönetim şekli ne olursa olsun, her devletin yönetiminde mutlaka bir oligarşi olduğunu belirtir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading